21 октомври 2007

Бойко и математиката

Днес "Фокус" пише"

"Това е мръсна и гнусна инсинуация". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос как ще коментира твърденията, че ако Кирил Пендев спечели изборите за кмет на Благоевград, той ще докара софийския боклук. “В началото се забавлявах с подобни инсинуации. Бяха пуснали подобен слух и за Видин и в други градове”, допълни Борисов и обясни: “София нараства с по 100-150 хиляди на година, сиреч с един Благоевград. Всеки ден в София се регистрират по 500-1000 автомобила и толкова хора идват да ги карат.


Какво разбираме от тези думи?
1. Че Бойко Борисов не може да смята.
В една година има 250 работни дни, т.е. за една година се регистрират между 125 и 250 хиляди автомобили. От друга страна, София нараства с по 100-150 хиляди души на година. Т.е. има появява се липса от 100 хиляди човека, които си регистрират автомобилите, но не
"идват да ги карат".
2. Че Бойко Борисов не познава българския език. 1000 автомобили, а не 1000 автомобила.
3. Че той продължава да твърди глупости за регистрацията с посочване на такава широка граница от 500 до 1000. Ако се регистрират средно по 750 на ден, в София по неговите сметки идват по 187,500 човека годишно. А ако не се регистрират, той лъже.

4 коментара:

Анонимен каза...

Казва се 1000 автомобила! Има така наречената бройна форма за съществителните в мъжки род, ама явно някой не е ходил на училище на времето!

Анонимен каза...

Забележка!!! Много правилно е "1000 автомобилА, а не автомобилИ". А сега да видим кой знае български език и кой не. Когато става дума за брой и е с въпрос "колко" - м.р. не завършва на "и", само ако става въпрос за субект, завършва на "и" - например 2-ма председателИ, а не два председателЯ; 2-ма членОВЕ, а не два члена на Народното събрание.Нищо, че са такива.

Анонимен каза...

Що не си гледа всеки в канчето и като ходи по нужда, да се обърне да види какво има зад него, а си ползва устата не по предназначение, а като лайнохвъргачка? Хванаха се за Бойко Борисов. Каквото каже, го прави. Как да не му вярват хората. И още и още ще се множат вярващите. При него няма маскарад, помпозност, говори на език, разбираем за народа.

Анонимен каза...

Лъже баба ти на тебе. Ами знаеш ли, че болшинството от фирмите от провинцията си преместиха регистрациите в София - заради избягване на проверки от местните мафиотски, рушветски данъчни служби. Това не значи, че живеят в София, напротив - въртят си бизнеса необезпокоявани в малки градчета и села, заради евтината работна ръка. Писна ми от некомпетентни лаладжии в пресата и то с мнения, манипулиращи на обърканите хора мисленето...

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).