20 септември 2007

Бойко Борисов и "Труд"

Вестник "Труд" пише в голямо заглавие:

"Азарян с награда от Бойко Борисов"

Ако прочетете статията обаче, ще разберете нещо малко по-различно:

Крикор Азарян стана носител на „Специалната награда на София" за цялостно творчество и изключителни постижения. Призът му бе връчен от столичния кмет Бойко Борисов на церемония в Народния театър в Деня на София 17 септември. Професорът получи статуетка на Георги Чапкънов и 5000 лв. Останалите отличници на общината в областта на културата са Иглика Трифонова (кино), Васил Казанджиев (музика), Елинка Бояджиева (литература), Любен Зидаров (изобразително изкуство), Танко Серафимов (архитектура). „Много неща сме направили, София не е само боклук", рече на финала Бойко Борисов.

Какво разбираме от тази статия?
1. Че "Труд" агитира мощно за Бойко Борисов.
2. Че режисьорът е награден със Специалната награда на София, а не Специалната награда на Бойко Борисов.
3. Че сам Борисов се слага в редовете на културните дейци (сме направили), но те засега изглежда не са се поддали на провокацията да го зачислят в своите редове.

2 коментара:

Анонимен каза...

che kakvo da iskash ot kolegata na pojarnikaria - agenta Bor?

Анонимен каза...

Всичко е много точно. Чалга-културата в България създаде Чалга-политици и Чалга-електорат. Предстои да бъдем зарадвани и с Чалга - Примиер.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).