04 октомври 2007

Защо медиите си траят за фантасмагориите на ГЕРБ?

От Интернет:

"ГЕРБ излезе с икономическа програма преди местните избори, която обещава заплати по 1500-2000 лв. за няколко години, сваляне на плоския данък до 7%, необлагаем минимум 1000 лв., махане на минималната работна заплата, намаляване на пенсионната вноска от 23 на 10%, намаляване на ДДС на 15%.
Всички медии мълчаха, мълчаха и някак неохотно цитираха премиера Станишев – главният политически опонент на ГЕРБ – който каза, че програмата им е блъф. Ако не беше премиер, кой знае дали въобще щяха да съобщят какво е казал.
Вестниците много обичат да скачат върху подбрани политици, редовно пускат коментари срещу царя примерно или срещу умрялото куче НДСВ. Едни такива засукани заядливи коментари, илюстрирани с портрет на авторката, усмихната загадъчно като Мона Лиза и подпряла брадичка с ръка. Публицистика, та дрънка.
А за ГЕРБ и Бойко - мълчание.Няма ли какво да се каже за тази фантасмагорична програма? Ако тя се сбъдне, катастрофата е неминуема. Но истината е, че това са празни обещания, които не могат да се сбъднат."
[...]
"Обещанието на ГЕРБ далеч надминава обещаното от Симеон преди 6 години държавата да получи икономически просперитет за 800 дни. Симеон поне не беше обещавал конкретна заплата. И за неговите 800 дни България наистина се стабилизира и започна растеж, макар да не потекоха реки от мед и масло.
Бойко Борисов обаче надминава учителя си по обещания. Но няма кой да го забележи във вестниците. Те вървят след победителите, действат популистки - Бойко се харесва, дай да не го закачаме. И той е като покойник - за него или добро, или нищо."

Цялата статия - в е-вестник.

Какво разбираме от нея?
1. Че само в Интернет може да се прочете критика за Бойко Борисов
2. Че и други хора са забелязали икономическите недомислици на ГЕРБ

3 коментара:

Анонимен каза...

Защо нищо не може да се намери в интернет (то ясно печатните и ефирните медии са в служба на режима) повече за следната случка:

Вицът, а обективно напълно реална случка, е следният. На откриването на поредната детска градина, сред акламиращото кмета множество, една възрастна жена се обърнала към него с някакво подмятане, което по-скоро и критика не е, а просто опит за фамилиарничене с него, онзи стил, който той упорито налага в общуването си с електората. Кметът обаче, както е известно, е фатално опериран откъмто чувство за хумор, обърнал се, изгледал бабата по онзи така характерен МВР-начин, и произнесъл фразата: "Ти много да внимаваш". На 65-годишната женица.

Връзка: http://orlinal.blogspot.com/2007/10/blog-post_02.html

Анонимен каза...

Da... Tejko i gorko na majka Balgaria s takiva politici...

Анонимен каза...

Наш Цар не стабилизирал нищо, само крал, изсичал и продавал на безсеница
на сина си. По него време Бойко глав. секретар МВР нищо дбро за хора не направил. Само говорил. МНООГО говорил. Сега пак само говори.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).