27 август 2007

Бойко Борисов и ремонът на "Цариградско шосе"

Ако все още не сте разбрали, ремонтът на "Цариградско шосе" е неуспешен. Задръстванията, загубеното време и нервите на софиянци и гости на столицата се оказаха напразни.

Фирмата, извършила по проект на "Руткомпроект" ЕООД преасфалтирането на бул. "Цариградско шосе" в участъка от Орлов мост до бул. "П.К. Яворов" - "Пътища и съоръжения" ЕАД, ще отстрани за своя сметка констатираните неравности по новата настилка на булеварда. Това съобщиха вчера от пресцентъра на Столичната община. (...) Направената от "Националната лаборатория по пътища и мостове" проверка откри общо 14 места с неравности по пътните платна от бул. "П.К. Яворов" до Орлов мост, като седем от тях са в една лента. Средната дължина на неравността е 25 м. (...)
Като причини за неравностите (...) наличието на множество ревизионни шахти на различни колектори, намиращи се на 2 метра една от друга, което затруднило общата нивелация. Освен това попречило и полагането на асфалт при високи температури на въздуха (...) По думите на Стоилов неравности по пътя са се получили и на местата, където на машините се е наложило да изчакват доставката на асфалт.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че Бойко Борисов не се появява по медиите тогава, когато новините са лоши за общината
2. Че в другите страни сигурно също имат проблеми с поставяне на настилка около шахтите.
3. Че от една страна им трябваше топло време, за да се положи асфалтът, а от друга - че това било лошо. И че им е куцала доставката на асфалт, но защо изобщо са се хванали да полагат настилка, след като не разполагат с асфалт?
4. Че общо 350 метра настилка е некачествена. Т.е. около половината?
5. Че в новината от кметството се набляга над факта, че общината не била платила, нямало да плаща и т.н. Интересно дали фирмата няма да заведе някое дело срещу общината за просрочени плащания? Разбира се, след изборите...

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).