27 август 2007

Председателят на БАН - преброител на кучета

Тити Папазов задава логични въпроси на Бойко Борисов, последният се вбесява. Вижте сами:

Според Медиапул:
Папазов поиска лично Борисов, а не негов счетоводител, да каже за какво са изхарчени близо 1 милиард лева на софиянци през двете години, откакто той управлява столицата. Той се интересува още защо кметът кърпи хаотично улиците и изрази недоумение от изказвания на Борисов като “Аз ремонтирах алея “Яворов”, при положение, че всичко е ремонтирано с парите на столичани. Той попита още защо общината плаща наем за складиране на балите с боклук, след като това е задължение на фирмите – концесионери.

Бойко Борисов отговаря на Тити Папазов:
Борисов заяви, че до началото на кампанията има един месец и след като Папазов не класира националния отбор за първенството, няма какво да прави и се занимава с него. “Освен това вече ми е ясно, че “Позитано”, “Дондуков”1 и “Дондуков” 2 и двете централи, го ползват Папазов да говори щуротии по мой адрес, за да отклонява общественото внимание от битката за кмет”, каза Борисов пред Дарик радио.
Защо ми задава въпроси, които на хората са ясни, продължи кметът, като посочи, че “бюджетът се определя от общинския съвет, проблемите с боклука се решават с пряката санкция и наблюдение на Европейската комисия, а председателят на БАН акад. Юхновски и всички природозащитни организации отчетоха спад на броя на бездомните кучета”.
“Оттук нататък да се занимавам с Папазов нямам никакво намерение, защото това е вариант на “Позитано”, на президентството, някой да говори щуротиите. Защо Папазов не пита Станишев защо сме извадени от оперативната програма и не можем да направим завода за боклук безплатно, с пари от Брюксел. Или не отправи към президента Първанов въпроса защо ни отпрати към Бобов дол, той също не се справи с боклука”, заяви Борисов.


Какво разбираме от тези новини?

1. Че Борисов използва чужди авторитети, за да обясни необяснимото: всеки вижда кучетата в София, така че не председателят на БАН, а ако ще Патриарх Максим да каже, че няма кучета, те не изчезват.
2. Че за него направата на завод за боклук с пари от Брюксел е "безплатно", независимо, че Брюксел не дава пари за заводи, а това Борисов би трябвало да знае за толкова години увъртане около властта.
3. Че ако някой зададе неудобен въпрос, го прави за "отклоняване на вниманието" от битката за кмет.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).