29 август 2007

Бойко Борисов и десните

Лидерът на СДС казва в интервю за "Стандарт":

- Какво ще кажете на тези хора, които смятат, че Борисов иска да се легитимира като десен и затова му трябва марката СДС?
- Бойко Борисов в момента е изпаднал в политическа изолация. Оказа се, че той не може да седне и да установи нормални отношения на политическо сътрудничество с нито една партия. След като с нас не успя при цялата ни дипломатичност, добронамереност и приятелските му отношения с част от общинските съветници, значи има някакви затруднения в политическото общуване. Не може да бъде срещу всички.
- Какво ще го посъветвате?
- Той си има съветници, да си го съветват те. Но има доста неща, от които трябва да се пази вътре в собствената си партия.
- Какви?
- Хора, които влизат в ГЕРБ, но едва ли ще провеждат политиката, която той иска.
Какво разбираме от това интервю?
1. Че Пламен Юруков чак сега (вчера) е разбрал, че Бойко Борисов "не може да установи нормални отношения на политическо сътрудничество с нито една партия". Ако беше чел по-внимателно вестниците или дори нашия блог, щеше да го разбере поне месец по-рано.
2. Че не е разбрал основното - Борисов не е срещу всички. Вижте как използва Димитър Арабаджиев, Мария Капон, Елеонора Николова и всички останали представители на десните партии, които бяха или все още са в Парламента. Използва ги, след което ги изостави на произвола на съдбата. А и те не смеят да се обадят!
3. Че Пламен Юруков все още си мисли, че Бойко Борисов е човекът, който определя политиката на ГЕРБ. Очевидно не е разбрал, че ГЕРБ е само средството за оцеляване на Борисов - оцеляване политическо, физическо, но най-много икономическо.

2 коментара:

Анонимен каза...

С това интервю Пламен Юруков заслужено спечели прозвището "Тъпото".
Край на СДС с такъв лидер-недоузряло кафе, приготвено по турски./с последното имам предвид желанието му СДС да подкрепи ДПС в Кърджали/.
И той е от удобните и употребени от ББ.

Анонимен каза...

СДС има възможност да подкрепи Хасан Азис в Кърджали или да загуби безславно, както е правило много пъти по-рано.
Иван Костов нарече ДПС "проклятието на България", но както се оказа - проклятие, проклятие, но управляват вече втори мандат.
Иначе дано не се окаже и Юруков употребен от Борисов.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).