27 юли 2014

Бойко пише на главния прокурор по дело от частен характер. Защо?

Днес Бойко М. Борисов е изпратил писмо до главния прокурор. Не само го е изпратил, но и го е направил публично достъпно. Според информацията в медиите:

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов изпраща писмо до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с отправените днес клеветнически твърдения от лицето Николай Бареков по Нова телевизия и пред aгенция "ПИК". В писмото си Борисов настоява, във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Николай
Бареков, незабавно и в съответствие със законовите си правомощия главният прокурор на страната да провери всички направени клеветнически твърдения от Николай Бареков на 27.07.2014 г., от които нито едно не е вярно. Председателят на ГЕРБ настоява също така проверката на твърденията на Бареков да обхване и архивите на МВР, НРС и бившите архиви на Държавна сигурност.
Освен това, във връзка с обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публично дискредитиране, Бойко Борисов призовава главния прокурор да бъде извършена проверка и в тази посока.
Председателят на ГЕРБ приканва главния прокурор да изпрати представител на прокуратурата, който да се включи по образуваните и насрочени пет дела от частен характер срещу Николай Бареков, с оглед на засягането на важни обществено-политически и икономически отношения.

Какво разбираме от това писмо?
1. Че на Борисов явно му е припарило под задника, за да изпрати такова писмо, че и да го разпространи чрез услужливите медии?
2. Че постоянно твърди за някакви пет дела за клевети и обиди, които бил водил срещу Бареков, но никъде не ни казва кои са и за какво са тези дела?
3. Че по стар милиционерски навик иска държавата да се занимава с проверка на твърденията срещу него - това, което държавата не прави по отношение на нито един друг гражданин?
4. Че е забравил колко много клевети и обиди самият той е изрекъл по адрес на другите политици, но никой не се е хванал да го съди него, т.е. Борисов на практика ни показва двойния стандарт, по който мери постъпките си?
5. Че всъщност признава, че може би има нещо вярно в думите на Бареков, щом настоява в делата да се включи "представител на прокуратурата"? Ако думите му не бяха верни, тогава не биха засягали "важни обществено-политически и икономически отношения", нали?
6. Че не е ясно като какви ще се включат прокурорите в дело от частен характер? Като посетители в съдебната зала, навярно?
7. Че ако ще ги кани да "участват" във водените (?) пет дела (??), то значи няма да води тепърва дело срещу Бареков по днешните му изказвания?



Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).