14 юли 2014

Министърът на вътрешните работи говори глупости по адрес на Борисов

Покрай банковата криза, почти изпуснахме това изказване на министъра на вътрешните работи:

От всичките несвързани приказки на Бойко Борисов не разбрах в какво точно ме обвинява. Това заяви за Агенция „Фокус” вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев във връзка с изказването на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, че всички от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев, както и премиерът Пламен Орешарски трябва да бъдат арестувани заради случващото се около Корпоративна търговска банка. „Това е поредната глупост на Борисов. От всичките му несвързани приказки не разбрах в какво точно ме обвинява, както мен така и останалите. Очевидно е много уплашен, вероятно има защо. Според обвинението на прокуратурата източването на КТБ е започнало от 2011 година и може би хората ще си зададат въпроса, кой позволи този бомбастичен ръст на КТБ по време на неговото управление. Кой позволи именно тогава да стане това източване на тези пари и тъй като той коментира и говори, какво е трябвало да направи МВР, трябва някой да му припомни кой беше министър на вътрешните работи през 2011 г. по това време”, обясни Йовчев.
„Интересно е, ако по неговите думи МВР си беше свършило работата и беше разкрило това източване, кой щеше да бъде арестуван – познайте от три пъти. По отношение на идеите му и призивите му към прокуратурата искрено се надявам, че никога няма да живеем в общество, в което един бивш охранител с връзки, с лица, свързани с организираната престъпност, ще арестува, ще обвинява и ще издава присъди. Мисля, че сме отминали тези времена и бих посъветвал Бойко Борисов да не ми използва името напразно”, каза още министър Цветлин Йовчев.

Какво разбираме от тези думи на министъра?

1. Че след като е казал "А", трябва да каже и "Б", т.е. да изкара разработки на службите, да ги вкара в прокуратурата, да повдигнат обвинения и т.н.?
2. Че прехвърля нещата пак в двора на прокуратурата, вместо да поеме отговорността си като министър?
3. Че се е осъзнал, след като беше шеф на ДАНС по предложение на Борисов, после негов съветник в Министерския съвет, а преди да стане министър бе и началник на кабинета на президента Плевнелиев - отново човек на Борисов?
4. Че някой го държи и него за нещо, та сега пее по поръчка?
 


Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).