15 юли 2014

Поздрави за Юнкер... или самохвалството на Борисов?

Днес Европейският парламент избра за президент на ЕК Жан-Клод Юнкер.
Това стана като резултат от договореностите между големите политически лидери, вкл. и наш Станишев. Борисов не участва в тези обсъждания. Вместо това, като добро дете той е изпратил "поздравителна" телеграма до Юнкер, нищо че Български пощи вече не предлагат такава услуга. Може да се изпрати поздравителен адрес, но да не бъдем толкова критични към нашия лидер. Ето какво пише в "телеграмата":

“Изключително щастлив съм от вота на Европейския парламент, който с избирането Ви за председател на Европейската комисия потвърждава избора на европейските граждани, изразен на изборите през май.” Това заявява в поздравителен адрес до Жан – Клод Юнкер председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. В адреса Борисов поздравява Юнкер за избирането му за председател на ЕК от името на Изпълнителната комисия, кметовете и общинските съветници и всички членове на ГЕРБ.
„Като Председател на ГЕРБ, по време на мандата ми като министър-председател
Борисов и Юнкер - Снимка: КлубZ
на България в периода 2009-2013 г. и докато бях кмет на София, винаги съм разчитал на силата на убежденията Ви, на Вашата енергия и способност за вслушване в мнението ми. Разчитал съм и на Вашето приятелство. Пазя също така прекрасен спомен от последното Ви пътуване до България за откриването на предизборната кампания на ГЕРБ и ЕНП в зала Арена Армеец в София, където повече от 14 000 симпатизанти на нашето политическо семейство дойдоха да засвидетелстват доверието си в Европа и още веднъж да потвърдят, че България повече няма време за губене. Тяхното послание бе чуто. ГЕРБ отбеляза отличен резултат, даващ ни преднина повече от 10% пред социалистите. Този успех се вписва в поредицата победи, които ГЕРБ бележи от 2007 г. и така поправя несправедливостта от изборите през май 2013 г., които бяха конфискувани от една противоестествена коалиция. Тази победа на европейските избори отвори пътя за предсрочни парламентарни избори на 5 октомври, които ще позволят на българите да изберат между статуквото или една България, която напредва и се утвърждава като надежден европейски партньор. В тази България аз вярвам дълбоко!“, пише още в поздравлението си до Юнкер председателят на ГЕРБ.
Бойко Борисов посочва още, че ГЕРБ ще води отговорна и положителна кампания. „Знам, че можем да разчитаме на Вашата подкрепа и ангажираност за нашите каузи. Ще се радвам да работим заедно за едни по-демократични, по-амбициозни и по-ефективни Европа и България“, пише още Борисов.


Какво разбираме от тази, уж поздравителна, "телеграма"?

1. Думи за избора на Юнкер: 6 , думи за Борисов, ГЕРБ и техните "постижения": 17 , думи за ЕС - 0 (нула).
2. Че използва случая, за да се покаже не просто равен с Юнкер, а по-голям от него, защото - обърнете внимание: Юнкер се вслушвал в мнението на нашия!?
3.  Че още не може да разбере как така е загубил властта през миналата година? Явно няма кой да чуе камбаната, която бие самотно в нощта?
4. Че се опитва винаги да се покаже на по-голяма католик от папата?


Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).