13 юли 2014

Бойко набедява политици в престъпление. А Цацаров знае ли, че това е също престъпление?

Днес о.р. "ген.л-т" "доктор на науките" Бойко М. Борисов се изказа* пред медиите (вижте видеото тук). "Дневник" публикува част от казаното.

Какво разбираме от това интервю?

1. Бойко си признава, че ГЕРБ са взел парите от Здравната каса, за да платят на пенсионерите. (9:35 мин.)?
2. Че за него премиерът Орешарски не е премиер. Следователно той публично изказва съмнение, че премиерът е друг, което означава, че е налице престъпление срещу държавността?
3. Че според Бойко прокуратурата трябва да "продължи напред",
4. Че според Бойко УС на БНБ е трябвало да си подаде оставката? И критикува Искров, който е назначен лично от Бойко за шеф на БНБ?
5. Че се прави на нищо не знаещ за това "Как ще се изнесат за една година 3,5 милиарда лева"? От банката, която натрупа капитала си по времето на ГЕРБ?
6. Че и Господ е против управляващите?
7. Така, както Цветанов го влачиха, така Йовчев, Писанче и Орешарски - пръв?
8. Искал оставката на УС на БНБ заради "арогантното им поведение пред медиите и после пред Парламента"? А ако не беше арогантно поведението им, значи нямаше да им иска оставката?
9. Готов е да гласува пари за хората, но само да имало вина и отговорности?
10. Че вече е научил, че арестите ги прави прокуратурата? За разлика от управлението, в което той беше премиер и в което министърът на вътрешните работи беше човекът, обявяващ кои са престъпниците?
11. Че има "пълно доверие на прокуратурата" и трябвало да "им се дава кураж"?
12. Че да "признаеш грешката" било "още по-голяма сила" и затова Цацаров трябвало да не им се дава и да ги подгони. 
13. Че Бойко се оплаква защо Цветанов и той били влачени по следствието и съда цяла година, сякаш не знае, че това трудно ще стане без благословията на самия Цацаров, следователно или това е игра между тях, или Цацаров се опитва да се еманципира и Борисов му напомня да внимава?


Изводи:
- Борисов не само е готов, но веднага изоставя своите протежета, ако се окажат баласт в неговия балон за "добрината и грижата за хората"?
- Прокуратурата да стигне до края, т.е. да гони управляващите? 
- Цацаров, избран от Борисов ("Ти си го избра" му каза бившият градски прокурор Кокинов, нали помните), най-вероятно ще се вслуша в напътствията на Борисов и ще арестува някой от управляващите?
 - За Борисов сила е тогава, когато другите си признават грешките. Когато той си ги признава, тогава е слабост?


_______
Самият Борисов е пуснал в профила си във YouTube следните опорни точки. Ще следим кои от "анализаторите" ще започнат да ги използват веднага, а кои - по-късно.
"Бойко Борисов: Орешарски не е премиер. Какъв премиер е като по време на тази криза в държавата не съм чул да се изкаже. Орешарски пръв да си подаде оставката. Не мога да кажа от сега какво ще се случи на консултациите при президента в понеделник. Това са поредни консултации, от които не произлиза нищо и то не по вина на президента, разбира се. От това, което чувам тези дни, продължава тази наглост, арогантност, непризнаване на реалните ситуации, които имаме в държавата и опити да оставят една катастрофирала държава, измъквайки се с оставка в края на управлението само за една година. Не мога да ви кажа какво ще се случи, защото цял ден ги слушах и Цонев, Миков, кой ли не още. Казват, че не е необходима актуализация, не е необходимо нищо да се направи по простата причина, че всичко си било наред. Като си е наред, да си го изпълняват, какво искат от нас?"

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).