20 юли 2010

Скромността краси човека. Затова ли Бойко е толкова грозен?

Това за грозотията не сме го измислили ние - западните вестници го твърдят.

А поговорката за скромността е във връзка с хвалебствената ода в "Труд", публикувана под гордото, но на практика многозначително заглавие "Борисов вписан на паметна плоча в Рим"

"Името на Бойко Борисов остава изписано на благодарствена плоча от признателния български народ в черквата "Св.св. Викентий и Анастасий" във вечния град Рим.
Плочата откри вчера самият Борисов, който е начело на делегация на път за Виена. В нея влизат министрите Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев, Вежди Рашидов и Божидар Димитров, по един представител от парламентарните групи на ГЕРБ, левицата и СДС, както и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, придружаван от съпругата му Капка Сидерова."


и

"Половин час по-късно Борисов и делегацията посетиха базиликата "Санта Мария Маджоре". Там внушителната българска група присъства на освещаването на втора благодарствена плоча. Тя е заместила предишната, поставена още в соцвремето, в която е имало изпусната буквата "т" в израза "Признателният български народ".
Досадната грешка Борисов откри при посещението си за 24 май в светия град и нареди тогава на министър Рашидов "до един месец плочата да бъде поправена, за да не се излагаме пред света".
"Този път няма правописни грешки, надписът е направен така, както трябва", заяви Борисов, нескривайки задоволството си от великолепната изработка."
Какво разбираме от тази информация?
1. Че и "Труд" са си подвили опашката?
2. Че не смеят да дадат обективна информация, като тази, давана от чуждите медии?
3. Че не се е намерил някой да му каже какво става с табелите, които се сменят уж за оправяне на грешките, а новите съдържат и нови думи, като например благодарност към "премиера"?
4. Че Бойко се опитва да замаже проблема с неграмотността си, описан през 2009 г., благодарение на публиквана негова ръкописна честитка именно в "Труд"?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).