22 юли 2010

Бойко и грубостта на полицията към майките


Една случка от посещението на "премиера" Борисов в Кърджали щеше да остане незабелязана, ако не сме ние да следим агенциите:

След срещата с граждани в читалището на Кирково министър-председателят се качи в служената си кола и тръгна за Кърджали. В този момент Шерие Исмаил от село Фотиново застана с бебето си в ръка пред колата, в която се возеше премиерът, поиска да поговори с него. Младата жена не послуша молбата на полицаите да се махне от пътя и заяви, че няма да освободи пътя докато не разговаря с Борисов, съобщи в. "Нов живот".
Шерие е дошла заедно със съпруга и сина на срещата с премиера в читалището, но не е успяла да влезе и затова е предпочела да блокира пътя на кортежа, с който се движеше Борисов. След като не уважи молбата на полицаите да освободи пътя, жената беше избутана със сила от пътя на Борисов.
Когато полицаите я избутваха, тя викаше „защо ми взимат майчинството" и държеше бебето с едната ръка, за да не падне на земята.
Инцидентът се разигра в центъра на Кирково пред десетки хора, дошли да видят Борисов. По-късно пред журналисти младата жена обясни, че просто е искала да попита Борисов защо се налага да връща сумата за майчинство, която е взела по-рано. Исмаил каза, че щяла да пита премиера каква е разликата между земеделските производители и тютюнопроизводителите. Защото само за това, че се е регистрирала като земеделски производител, са й прекъснати майчинските.


Какво разбираме от този репортаж?
1. Че Бойко вече се сблъсква не само с любовта, но и с реалния живот?
2. Че "премиерът" се страхува от разговора с една майка?
3. Че Той ще обвини ДПС в разпалване на етническата карта?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).