15 април 2009

Бойко и Сретен Йосич

Доган и Станишев си играят с моя живот. Това каза столичният кмет Бойко Борисов по повод създадената днес анкетна комисия в парламента по случая със Сретан Йосич, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Според Борисов това е пряк опит да се посегне на живота му. По думите му има два варианта за развитие на събитията – в единия целта е да се изострят сетивата на престъпника, знаейки кой е прекия виновник за неговото залавяне, а в другия – да се прикрият действията на някой друг, обвинявайки Сретен Йосич.„Станишев и Доган преминаха границата. Чрез партиите си те се опитват да ме атакуват лично. След днешния случай ще ги преследвам докрай. Докрай ще ги преследвам – до затвора”, каза още столичният кмет. Според него създаването на анкетната комисия е срам за цялото правителство, за институцията парламент и за цяла България. Борисов обясни, че и специалните служби, и ДАНС и МВР са определили акцията по залавянето на Сретен Йосич и неговото екстрадиране за брилянтна. По думите на Борисов, навсякъде по света с тежките престъпления се занимават институции, а не отделни личности, за да не стават те мишена за отмъщение. Според кмета, със свързване на името му с това на Сретен Йосич случат се превръща в личен проблем за Борисов и животът му се поставя в опасност, защото Йосич ще знае директен виновник за задържането.

Какво разбираме?
1. Че Бойко го е страх, но не е ясно от какво?
2. Че Бойко се опитва да изкара Сретен Йосич като пълен некадърник, който не знае под чие ръководство е била операцията за заляването му?
3. Че се е объркал със заниманията си - мисли за себе си като за прокурор, който ще преследва обвиняемите докато ги вкара в затвора? Че "кметът" се изживява като обвинител, съд, предрешил присъдата ("затвор") и последна инстанция?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).