13 април 2009

Който не работи, не трябва да е кмет

автор: Десислава Ризова
Да ядосаш кмета Бойко Борисов се оказа ужасно лесно начинание. Човекът, чието око не трепна, когато София затъна в боклуци, замириса на кочина и изглеждаше като бунище, побесня в момента, в който някой друг започна да показва нагледно колко лесно е да му свършиш работата, и да демонстрира на софиянци, че кметът реално нищо не работи.
След като за по-малко от 72 часа правителството мобилизира целия наличен ресурс, без да дели фирмите на "наши" и "чужди", изведнъж се оказа, че не е нужно много, за да почистиш града. Просто стисваш зъби, запретваш ръкави и работиш.
И тъй като тогава става ясно колко неуместен човек е настоящият кмет и колко нелепо би било да го изберем за нещо повече от шеф на водопад, гневът на Борисов не закъсня да се излее върху правителството. Били ортаци на Вълка в "Новера", въпреки че точно Борисов подписа тази концесия. Били предизвикали кризата с боклука, макар че извадиха десетки милиони, за да намерят подходящо бунище. Били назначили служебен кмет в лицето на шефа на кризисния щаб Тодор Модев. Не, г-н Борисов, просто някои хора умеят да вършат работа, колкото и да ви е мъчно, че не сте в тази група.
А истината е, че кметът толкова внимава Вълка да не е сит, че забравя, че агнето отдавна не е цяло. То, в лицето на нещастните столичани, е дало фира по време на кризата с боклука.
Така че, ако перифразираме народната мъдрост, който не работи, не трябва да е кмет.

Какво разбираме от тази публикация в "Монитор"?
1. Че има и съвестни журналистки, които успяват да вникнат под маската на кмета.
2. Че когато падне маската, под нея се вижда кривите зъби на жадния за власт.
3. Че София може и да стане по-чиста, но от това на "кмета" Борисов няма да му е по-хубаво.
4. Че Десислава Ризова не е разбрала все още, че когато се говори за Борисов като "кмет", думата трябва да е в кавички, защото що за кмет е той?

2 коментара:

Анонимен каза...

Вижте, аз съм софиянец и се радвам на разправията между кмета и премиера! Наистина, ако има конкуренция между фирмите за сметоизвозване, градът става много по-чист. Аз лично не съм виждал София толкова чиста от години, откакто Бойко Борисов е кмет. Сега картинката ме радва, колкото и да не се отнася това за кмета Борисов. Вярвам това го вижда по същия начин всеки нормален човек – от кореняк софиянеца до госта на столицата за ден-два. Жалко че юркането на столичните концесионери от страна на Борисов и компания и заплахите с незабавно уволнение, ако не преварят „хората на премиера“, взе жестока жертва на пътя. Лека му пръст на загиналия човек. Той плати с живота си малоумията на кмета и чистотата на града ни. Моите съболезнования на близките му.

Анонимен каза...

Преди година и половина, един софиянец е създал сайта www.bezhaberie.com като преди това е написал "отворено писмо" до кмета Борисов. Изпратил е и много копия от това писмо до всички институции и медии. Никаква реакция не е имало от никъде.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).