17 април 2009

Бойко и ремонтите

Днес от Столична община ни информират за следния подвиг:

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в понеделник – 20 април в 12 часа разширението на ул. „Опълченска”, в участъка от бул. „Александър Стамболийски” до бул. „Тодор Александров”, съобщиха от Столична община. Обектът е изпълнен от „Пътища и съоръжения” ЕАД. Стойността на извършените строително-монтажни работи е 1 774 637.34 лв. с ДДС. Строително-монтажните работи са изпълнени в рамките на срока по договор – 37 дни. Дължината на реконструирания участък е 226 м. Основното трасе е с пътни платна по 10.50 м в посока (3 платна по 3,50 м.), разделителна ивица – 1 м., тротоари - от 2.00 м. и 4.00 м., съгласно съществуващата застройка и регулация. Общата ширина на пътното платно е 22 м. Изпълнена е пътна настилка, предвидена за много тежко движение, с обща дебелина 73 см. Положен е 438 т. неплътен и 524 т. плътен асфалтобетон. Направени са тротоари -1088 м2 с бетонови плочи и 91 м2 с асфалтобетонова настилка. Положена е 532 м2 пътна маркировка. В източното платно са изградени: нов водопровод с дължина 127 м. и канални клонове за отпадните, дъждовни и битови води от прилежащата територия и отводняване на пътното платно, с обща дължина 155 м. За отвеждане на дъждовните води са изградени 4 броя единични двуставни улични оттоци и 14 броя двойни двуставни. Реконструирани са съществуващите ел. съоръжения, телефонни кабели и канални мрежи и е изградена нова тръбна мрежа. Подменена е тролейбусната контактна мрежа. Изпълнено е ново улично осветление с 21 бр. осветителни тела. Реконструирани са светофарните уредби на кръстовищата с бул.„Ал. Стамболийски” и с бул.„Тодор Александров”. Изпълнено е и алейно озеленяване и са засадени 43 дървета и 155 декоративни храсти.

Какво разбираме от това?
1. Че цената на ремонт на път в София е близка до тази на строежа на магистралите в страната.
2. Че Бойко Борисов ще открива "участък", но в понеделник най-вероятно ще разберем, че това е "цяла улица", при това една от десетките, които Той е построил, докато онези, Станишев и Доган, обядват с Вълка.
3. Че в понеделник може да очакваме поредния залп от думи по адрес на правителството, което сигурно не е отпуснало достатъчно средства за този ремонт.

5 коментара:

Анонимен каза...

http://www.vbox7.com/play:2c12052e

Можете да използвате статиите от този сайт съгласно Creative Commons Признание 2.5.

Анонимен каза...

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1192040

Анонимен каза...

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1028480

Анонимен каза...

http://www.focus-news.net/?id=h2367

Анонимен каза...

Добре, че има този блог, но внимавайте с доносниците!...
Честито настъпването на Възкресението Христово!
Дай Боже да има повече добро и благоденствие за всички нас!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).