09 април 2009

Боклукът и Бойко

Окончателно стана ясно, че Бойко Борисов е загубил битката за София.
Току-що по БНР чухме, че Бойко Борисов признава, че решението на Министерски съвет от днес да обяви криза за боклука в София, било "нетрадиционно" и така "щели да се намерят пари за почистването".
Бойко, ако в София нямаше криза, ти щеше да призовеш МС да отмени решението си, защото си в състояние да се справиш със сметопочистването и сам. Нали броеше чистачките лично, какво стана - да не си объркал бройката нещо?
Същевременно остана неясно защо общината събира такса "смет" в размер на 140 млн. лева, харчи 80, а улиците са пълни с боклук.

Какво разбираме от това?
1. Че Бойко сам попадна в капана, който бе заложил на Станишев. Щом е съгласен с решението на МС, значи е съгласен, че има криза с боклука.
2. Че единственият начин столицата да се изчисти е да се махне от управлението Бойко Борисов.
3. Че той ще използва аргумента от т.2., за да каже, че това е още една причина да стане премиер.
4. Че опитите на Бойко да изкара днешното решение като отговор на искането на общината от 2006 г. са просто нелепи и получиха достоен отговор.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).