11 април 2009

Бойко и боклукът

След като завчера приветства решението на Министерски съвет, днес Бойко бие отбой:

Премиерът умишлено и предизборно е създал кризата с боклука, смята столичният кмет Бойко Борисов. Според него тя е била подготвена, дирижирана и контролирана от Сергей Станишев. „Това е безпрецедентно нагло, това е преврат. Те са назначили служебен кмет”, каза още столичният кмет.
Това го казва същият човек, който завчера по БНР признав, че решението на Министерски съвет от днес да обяви криза за боклука в София, било "нетрадиционно" и така "щели да се намерят пари за почистването".

Какво разбираме от това?
1. Че явно София ще бъде почистена, а Бойко не иска това, защото така ще се демонстрира неговата управленска немощ.
2. Че зад воплите "Доган, Станишев, Вълка" се крият апетитите на кмета да "управлява" сам парите на столичани за сметосъбиране.
3. Че за пореден път Борисов демонстрира загуба на нерви и детинско поведение.

Вижте още някои бисери от нашия "кмет":

"Създаването на кризисния щаб за почистването на София е последното усилие на Станишев, защото след строежа на завода за битови отпадъци, проблемът с боклука ще отпадне" - каза Борисов.
Питаме "кмета": кога точно се е появил строежа на завода, защото ние, столичани, не сме го виждали?
Борисов заяви, че в понеделник ще бъде свикано заседание на Общинския съвет, на което ще се приеме решение съществуването на щаба да бъде обжалвано в съда, тъй като според кмета на София то е незаконосъобразно.
Питаме "кмета": какво именно ще обжалвате - че Министерски съвет обявява състояние на криза? Или че ви се изземват от ръцете някакви правомощия, които не ви помогнаха да изчистите боклуците от София?

1 коментар:

Анонимен каза...

Коментарът ми към болднатите изречения!

„Питаме "кмета": кога точно се е появил строежа на завода, защото ние, столичани, не сме го виждали?“
И продължаваме да не го виждаме вече втори мандат и въпреки, че видяхме за четвърти път първата му копка по телевизора и го чухме по телевизора няколкостотин пъти под формата на различни технологии и инвеститори. Май само за мястото има съгласие? Или може би и там нещо не е съвсем ясно :)

„Питаме "кмета": какво именно ще обжалвате - че Министерски съвет обявява състояние на криза? Или че ви се изземват от ръцете някакви правомощия, които не ви помогнаха да изчистите боклуците от София?“
Отново в продължение на два мандата... Не на месец-два!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).