16 март 2009

Бойко и МВР

Бойко Борисов се заиграва опасно с МВР:

"Сергей Станишев създаде ДАНС, за да унищожи Румен Петков, но така съсипа МВР. Заплатите в ДАНС са не само много по-високи, дори чистачките там взимат повече от полицаите." Това заяви ексглавният "секретар" на МВР Бойко Борисов пред БНР.

Сравнете с казаното от главния секретар на МВР:
Водещ: Добре, трябва да приключваме. Използва ли някой политически естественото недоволство на полицаите, какво е вашето впечатление, възползва ли се някой от това, което става в системата?
Павлин Димитров: Има такива нюанси, има такива нюанси, има такива коментари. И във вчерашния митинг и протестни действия прозираха, прозира едно такова поведение. Аз съм го казвал на колегите и при срещите с контактната група, винаги съм ги призовал да се дистанцират, иначе ще опорочат синдикализма в МВР.

По-късно Бойко казва по повод първата копка от строежа на нова детска градина в ж.к. „Стрелбище”, район „Триадица”:
"Отношението към служителите на МВР неминуемо ще се отрази върху сигурността в държавата и следващото правителство ще има голям проблем с демотивираните работници в структурите на МВР. Това, което се причинява на служителите на МВР, е много тежко и този грандиозен протест показва, че там нещата са много зле. Продължавам да твърдя, че ДАНС можеше да продължи да функционира, но не за сметка на МВР. Там се нанесоха непоправими щети. Спокойно можеше ДАНС да се занимава с информационното обслужване и контраразузнавателната дейност, защото има много да се работи по корупцията във високите етажи. Криминалните престъпления трябваше да си останат да се работят в МВР... Трябвало да се намери начин да се избегне драстичната разлика в размера на заплатите, защото такава определено има, независимо от писанията във вестниците. Този акт на гражданска позиция е нечуван и много гротестен, след като толкова хора са излезли на протест”, заяви Бойко Борисов.

Какво разбираме от това?
1. Че Бойко Борисов се опитва да яхне недоволството на полицаите.
2. Че "генералът" се противи на създаването на ДАНС.
3. Че "кметът" може би има добри причини да се притеснява?
4. Че за "кмета" е по-важно да си каже каквото му тежи, отколкото да се грижи за детските градини.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).