15 март 2009

Боклукът. Бойко Борисов.

"Кметът" Бойко отново блести с нежеланието си да отговаря на въпроси за боклука. Прочетете цялото му интервю по БНР, а тук вижте подбрани бисери, с наши коментари между тях:

Водещ: Може ли да кажете какви са рисковете, за които се говореше още докато се обсъждаше през седмицата прословутият...
Бойко Борисов: Аз съжалявам, че г-н Кадиев, който в мое присъствие премиерът нарече, че говори измислица, за да му затворят устата заради г-жа Мургина, му дадоха най-важния пост – шеф на Борда на директорите в „Топлофикация – София”, и аз си мисля, че той би трябвало да говори какво се случва в „Топлофикация – София”, за което трябва да отговаря и защо направиха тези грешни сметки през януари месец, защо действаха така популистки като излъгаха хората, че ще ги намалят, а след това ги увеличиха, а сега за сметка на дружеството поемат пасивите...И се получава така, че няколко съветници от типа на Кадиев, обикалят медиите и от сутрин до вечер говорят за боклук, а не говорят защо те със своето неприето законодателство на парламента милиарди са погубени...

Отговаря "кметът" по същество, та чак дрънка.

Водещ: Може ли да кажем малко повече – кой стои зад фирмите – концесионери? Освен, че вие сте споменал в някаква неофициална среща, че шефът на тази фирма е бил на официална вечеря с някой депутат от мандатоносителя. Вие самият сте наблюдавал тази картинка.
Бойко Борисов: Да, аз видях, когато бях на официалната вечеря на президента на Европейска народна партия – г-н Мартенс, на съседната маса бяха г-н Гайтански и Камен Костадинов. Аз съм го казвал и това много ме притесни, вие виждате, че една седмица след това София влезе в криза.

Да, "кмете". "Вълка" и Костадинов се договарят на маса з атова как да организират политическа атака срещу Вас. Какъв мозък трябва да има човек, за да го повярва това?

Водещ: Вие на кого се доверявате в анализа, не само в правния анализ, а в това – има ли шанс „Новера” или пък въобще концесионерите да спечелят едно дело за разтрогването на този договор, което да ги обогати и да им реши всички проблеми во век и веков.
Бойко Борисов: Аз мисля, че с поведението си тези девет дни, те не излизаха на работа, след като са им платили само за януари и за февруари и за 18 милиона, не би трябвало повече да търпя подобно нещо.

Какво го питат, какво отговаря? Някой разбира ли думите на този смешник (по Ивелин Николов)?

Водещ: Допускате ли, че е възможно те действително да са стимулирани политически, да са вдъхновени за това?
Бойко Борисов: Аз се надявам и вярвам на българския съд, че отсъди, имайки предвид всичките тези щети, които те ни нанесоха през тези дни.

"Кмете", какви ги говориш, бе, човек? Питат те едно, а ти си като развалено CD - все на едно и също място свириш.

Водещ: Малко повече, разбира се, за тези хора, които стоят зад концесионерите, защото една случайна среща може би не означава много.
Бойко Борисов: Аз мисля, че за мен е достатъчно и поведението им след това. Луксозните плакати, които БСП съветници носеха, това че нощно време докарваха и изхвърляха отпадък съвсем случайно, исканията за затварянето на депото в Суходол.

Пак същото. "Помощ, заговор!", тръби "кметът", но не казва защо не е решил въпроса с концесията, след като отдавна има мнозинство в Столичния общински съвет.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че Бойко не иска да отговаря на въпросите - това си го знаем.
2. Че целият е потънал в боклук, но се прави, че не го забелязва.
3. Че журналистите продължават да толерират безобразното му отношение.

1 коментар:

Анонимен каза...

От кога Борисов започна да вярва на българския съд? Преди му беше най-яростна опозиция и на него. Ама май обича не само да врътка трътка на 180 градуса по отношение на публичното си говорене, но и да лиже там, където е плюл. За мен той е най-вероятен коалиционен партньор в следващия парламент абсолютно на всеки. Повече от ДПС дори. От БСП, през центъра и десните (ако влязат), та до Аката и отатък нея (в кулоарите, при журналистите) той е потенциален партньор.

И... от кога яде и пие с Мартенс на съседни маси с Вълци и други гангстери. Това нещо нямаше ли го в книгата на Юрген Род, в тема касаеща доста по-минали времена!?

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).