17 март 2009

Бойко и "чуждите новинарски агенции"

Бойко Борисов е дал интервю за "независимата" агенция "Ройтерс".
В повечето български медии то е предадено като интервю за "Ройтерс", но е спестена новината, че Борисов е интевюиран от г-жа или г-ца Анна Мудева, т.е. нашенка.

Материалът е написан в добрите традиции от времето на "Работническо дело" и "Отечествен фронт", вижте сами някои подбрани откъси:

Той обикновено избягва въпроси дали иска да стане премиер, но сега каза, че ще заеме този пост, ако хората настояват за това.
"Народът иска справедливост. Аз съм безкомпромисен с корумпирани служители. Това е разликата между мен и (социалистическия премиер Сергей) Станишев," каза Борисов.
След 20 години на посткомунистическа стагнация, откъслечни реформи и корупция обезверените българи възложиха надеждите си на 49-годишния политик, който е бивш бодигард, отбелязва Ройтерс.
Социологически проучвания сочат, че дясната партия ГЕРБ увеличава преднината си пред управляващата Социалистическа партия на фона на недоволството, породено от глобалната икономическа криза, преди изборите през юни или юли 2009 г.
Борисов каза, че е създал ГЕРБ преди две години, за да се опълчи на корумпирания политически елит.

Какво разбираме от това?
1. Че противно на социологическите проучвания, "Ройтерс" твърди, че ГЕРБ увеличава преднината си. Интересно къде е гледала г-ца (г-жа) Мудева? За справка: "Медиана" съобщава обратното:

През февруари БСП е имало подкрепата на 19.3% от избирателите. През март този процент е вече 21,3 на сто. ГЕРБ остава първа политическа сила, но при партията се отбелязва лек спад – от 25.7% на 25,6%.

2. Че деликатно е подмината темата с връзките на Бойко с подземния свят - все пак той е бил съдружник с хора с известни прякори, а не Станишев.
3. Че също така деликатно е подмината и темата с каква програма смята да управлява "кмета" и кандидат за "премиер".
4. Че и "Ройтерс" са като ония.
5. Че "Ройтерс" сякаш не е чул думите на Борисов, че е създал ГЕРБ, защото Царя му отказал министерско кресло.
6. Че в случая вестниците пишат "Ройтерс", но трябва да се чете "Мудева".

2 коментара:

Анонимен каза...

"...ще заеме този пост, ако хората настояват за това."

Да, всички тези "бизнесмени", стоящи зад тези имена, настояват за това!

www.voininatangra.org/modules/news/article.php?storyid=314

Българина е сляп, глух, необразован и по тези причини тъп и загубен. Заслужава, да го управлява мутра, като Бойко Борисов.
През тези години, как никой не разбра, кой всъщност е той и какво иска?
Мазохизма е повсеместно разпространен. Управляващите заграбиха милиони, пред погледите на цялата нация без да се притесняват, включително Борисов и неговата паплач в общината, а оголелия и обосял българин им се радва и продължава да ги избира.
Странното е, че и на най-бедния от някоя изостанала страна, ако някой се опита да му вземе последните стотинки, той ще се бори зверски за тях.
Тук е точно обратното!
Това е странното.
Нямаше да е, ако цялото население на държавата, беше съставено само от милионери.
Но не е!

zhivka каза...

Според един от принципите на Питър всеки се стреми своeто ниво на некомпетентност.
Но както е видно, у нас ни управляват и се стремят да ни управляват люде, които отдавна са прескочили своето ниво (на некомпетентност).
Видно е за всеки, че Бойко Борисов беше достигнал това свое ниво на некомпетентност като главен секретар на МВР.Но със страничен пас на Питър той го прескочи и хоп- кмет. Сега се стреми към друг пост в йерархията - министър председател. Не трябва да допускаме растеж нагоре по стълбичката, защото той отдавна е прескочил нивото, до което може да взима разумни и компетентни решения. Всичко от поста бодигард нагоре е крах за нас избирателите.
Да отидем до урните и да пуснем гласа си за всеки друг, но не и за ГЕРБ.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).