30 ноември 2008

Бойко Борисов и правото

Днес Бойко Борисов демонстрира своите знания в юридическата терминология:

Водещ: Това вече е публикувано във вестник „Стандарт”. Става дума за това, че се описва едни имот в квартал „Банишора”, така ли е?
Бойко Борисов: Ще ми позволите да не конкретизирам действията, в смисъл разговора, защото когато тече това дело, това може да се използва от адвокатите, че сме шиканирали процеса.

И още:
...що за цинизъм е на тези хора да говорят, че е виновна съдебната система, при положение, че във ваше предаване, ако го върнете десетина предавания или петнадесет назад, аз тогава говорих за как се направи Висшия съдебен съвет. Когато БСП, ДПС и НДСВ си разделиха квотите във Висшия съдебен съвет. А Висшият съдебен съвет определя съдиите и прокурорите и следователите в България. Сиреч тези три партии от тройната коалиция, те назначиха ръководството на съдебната система и сега се крият зад нейната независимост, че едва ли не тя е виновна. Що за, кого лъжат? И в Брюксел, за разлика от българския народ, не са наивни. Ние явно сме наивни и можем да слушаме тези лъжи. Висшият съдебен съвет е изцяло на тройната коалиция и цялата съдебна система, всички назначения са направени от БСП, ДПС и НДСВ. Безспорен факт.

Какво разбираме от този монолог на титана на правната мисъл?
1. Че:
- не знае значението на глагола "шиканирам" (1. захващане за дреболии, извъртане, шикания; 2. заяждане, двусмислица. II. v, 1. залавям се за дреболии, извъртам;2. служа си с измама.)
- не прави разлика между дело и разследване.
2. Че не е чел Закона за съдебната власт, в който се определят правомощията на ВСС.
3. Че лъже точно толкова нагло, колкото твърди, че другите лъжат, като казва, че "всички назначения са направени от БСП, ДПС и НДСВ", защото в настоящия ВСС влизат редица съдии, известни с нетърпимостта си към тройната коалиция, а съвсем доскоро съдия беше и един от собствените му евро-депутати Душана Здравкова.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).