25 ноември 2008

Бойко Борисов и моралът

След вчерашните събития около Бойко Борисов е трудно да се говори за Бойко и морал. По-точно е да се каже "Бойко Борисов и липсата на морал". Вижте сами защо (по "Vsekiden.com"):

1.
Клубът за активна политика на БСП - Бургас спечели делото, заведено срещу Бойко Борисов в Комисията за защита от дискриминация, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Делото бе по повод изказването на лидера на ГЕРБ, че „в БСП всички са без морал”. Изказването на Борисов през месец май беше по повод кмета на община Ветрино - Георги Андреев, който бе приет за член на БСП, но спечели местните избори, издигнат от ГЕРБ.
Решението на Комисията за защита от дискриминацията е за налагане на административни мерки, за отстраняване на вредните последици от нарушението. Комисията предписва „Бойко Методиев Борисов да публикува за своя сметка извинение за горепосочените изявления и диспозитива на настоящото решение във вестник „24 часа” и електронното издание на информационна агенция ”Фокус”. Още се постановява - на основание чл. 47, т.4 от Закона за защита от дискриминацията на Бойко Методиев Борисов занапред да се въздържа от подобни изявления, засягащи честта и достойнството на личността по признак политическа принадлежност”. Комисията определя 15 дневен срок за изпълнеие на решението, като Борисов трябва да уведоми Комисията за защита от дискриминацията за изпълненията на предписанията. Решението на КЗД може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14 дневен срок. Обжалването на решението обаче не спира изпълнението на наложените принудителни административни мерки.

2.
Бойко Борисов каза пред "Фокус", че няма да се извини на БСП за изказването си, че в партията всички са без морал.
По повод решението на Комисията за защита от дискриминация, Борисов: „За съжаление аз мислех, че тези хора се шегуват, но пък сега истински се радвам да разбера, че дискриминирам Комунистическата партия. След 47-ия конгрес считам за нужно да я наричам така, защото тя в голямата си част на нейното съществуване е Компартия. Радвам се, че съм могъл да дискриминирам тези хора, които са нанесли непоправими щети на стотици хиляди българи, включително и на моето семейство, когато са екзекутирали дядо ми. Съжалявам, че има комисия, която може да отсъди в полза на комунистите за обида, че нямат морал. Това е безспорно, че те нямат морал. В противен случай те не биха се съюзили нито с монарха, нито с ДПС, тъй като именно те извършиха Възродителния процес срещу тези хора”, заяви Борисов.
По думите му - комисията би трябвало да се занимае с всички жертви в концентрационните лагери по време на управлението на тази партия. „Ако аз съм им нанесъл морална обида, то те са убили хиляди хора, хиляди хора са безследно изчезнали... Не само, че няма да им се извиня, а и се чувствам горд пред паметта на дядо ми и на загиналите в борбата с комунистите. Горд се чувствам, че тези хора дори за миг са почувствали дискриминация, каквато ние сме чувствали през целия си живот от тях”, каза Борисов. За обективността на тази комисия ще съдим, след като видим какви решения ще произнесе, когато всички заведем жалби заради фразата „Здравейте циркаджии” - допълни той. По думите му – жалкото е, че колкото повече БСП губи позиции, толкова повече се занимава с институционален натиск.

Какво разбираме от тези изказвания?
1. Че за Бойко Борисов законът има две страни - едната е, когато той печели. Тогава законът е правилен. Когато той губи - законът е крив.
2. Че Бойко Борисов няма сили и мъжество, за да признае, че е сгрешил с изказването си.
3. Че Бойко Борисов не разбира, че неспазването от негова страна на решението на КЗД е пример за последователите му, които ще имат пълното основание да не спазват решенията на държавните органи, след като лидерът им не си спазва.
4. Че Бойко Борисов не е разбрал, че думите "циркаджии", с които Станишев се обърна към Цветан Цветанов и двама други лидери на опозицията преди време, не са дискриминационни, а изразяват отношение към шоуто, което те се опитаха да спретнат в Министерски съвет.
5. Че КЗД не се занимава с разследвания на престъпления - нито по време на комунизма, нито по време на фашизма.
6. Че не е разбрал колко е нелепо да твърди, че той самият е чувствал дискриминация, след като е работил в МВР по време на социализма и е бил командир на батальон именно по време на т.нар. възродителен процес.

1 коментар:

Анонимен каза...

Б.Б. е новият колумнист на българския печат и на “Градски вестник” (всяка сряда). (www.gradski.bg). На журналистическия небосклон залязва Коритаров, но изгрява звездата на бойко. Димитри Иванов, Иво Прокопиев, Иван Кръстев, Емил Хърсев си скубят косата и жално плачат ... От тази колонка хората ще разберат от първо лице и винаги в единствено число проникновената мисъл, широтата на възгледите, покоряващия стил и езиково богатство, "силата" на безпочвените доводи, безпогрешната оценка за собственото си величие, нищожеството на останалите и особено на Премиера и министъра от Варна, визията за просперитет и процъфтяване на София и софиянци в далечното необозримо бъдеще. Както е казвал маршал Жуков "умните ще разберат".
Последната “колонка на Бойко Борисов” е озаглавена “Вълчи вой за монопола” с подзаглавие ”Само нечисто съзнание може да си заподозре, че един конкурс е договорен, защото го печели най-добрият”. Колонката е посветена на честно (?) спечеления конкурс за почистване на 5 столични района и червените съветници от БСП, които месец преди това познаха бъдещия победител. Ето по-голямата част от колонката:
“.............................
И днес същите тези горски герои тръгнаха да се правят на пророчицата Касандра. Предрекли били кой ще спечели конкурса. Което значело, че той е манипулиран. Защо не вземат да предсказват земетресенията, питам аз. Защото и баба може да познае, че тъкмо известна чуждестранна фирма с много клиенти по света ще спечели един обективен конкурс.
Червените предсказатели изобщо не казаха защо са против австрийската компания "Заубермахер", която ще чисти пет столични района. Може би имат нещо против това, че тя ще инвестира над 9 млн. евро и ще подмени 35 хиляди кофи за боклук? Или не знаят, че компанията е изградила пълен цикъл управление на отпадъци в над 1600 общини в Австрия, Хърватия, Словения, Унгария, Румъния, Чехия и България? Или са против факта, че за една година е участвала в над хиляда поръчки и е спечелила в общини с кметове от различни политически сили? Или са против това, че "Заубермахер-България" оперира даже в любимия на премиера Полски Тръмбеш?
Да, може би победителят наистина беше предизвестен. Защото е най-добрият, а не защото конкурсът е договорен. Само нечисто съзнание може да си заподозре, че един конкурс е договорен, защото го печели най-добрият. И да мисли, че формулата "Батко на братко" предопределя резултатите навсякъде.
.........................
За мен изобщо не е важно какво предсказват червените касандри. За мен е важно софиянци да ме разберат. Искам София да е чиста. Още преди три години се зарекох, че ще изгоня Вълка. Никой не ми повярва. Но успях. Казах още тогава, че нямам никакъв личен интерес към концесията за чистотата на София. Имам интерес обаче да няма монопол върху почистването. Чак сега успях и с това.
Когато има монопол, ти си зависим от него. Липсва алтернатива. Могат да те лъжат. Нали помните - като падна снегът на 1 януари, как аз лично преброих не повече от 50 машини, които чистят булевардите, а от "Новера" твърдяха, че са били 250. После през лятото младите социалисти ми се присмиваха, че са закарали чистачите на Слънчев бряг, за да потъне София в боклук. Предричаха боклучена есен. Притискаха ни. Това вече няма да може да става. Има демонополизация. Има алтернатива. Има добър конкурс, спечелен от най-добрата компания. ......................”

Как да вярваме на Б.Б., че конкурсът не е опорочен след аферата с автобусните линии, раздавани на оперативки. Да забравим ли, че тези "сделки" са ставали под носа на признатия от цял свят полицай и той ни лук ял, ни лук мирисал. Бил освободил дясната си ръка Стоилов "незабавно"... след три години. Защо конкурсът за чистенето на 5-е района не беше проведен своевременно и се наложи "временно" да продължи монопола на "монополиста". Помните ли колко хвалби чухме от Б.Б. когато монополистът с хищно име беше заменен с монополиста "Новера". Изгонен ли е Вълка от Б.Б. или онзи след като взе каквото можа си продаде фирмата.
Да запомним, че Б.Б. три пъти ОПРЕДЕЛЯ австрийската фирма за "най-добрата". По кои показатели е най добра. Най-добра в света, в Европа, в Австрия? Защото е чуждестранна? И CEZ, и концесионера на водата, и Новера, и Гад Зееви са чуждестранни фирми. Може би защото е дала най изгодна оферта? Но фирмата с най-ниска оферта е отстранена, а конкурсът процесуално е опорочен. Може би инспекторатът на Б.Б. на място е проверил работата на фирмата поне в 160 от 1600 общини плюс Полски Тръмбеш. В същност София на Б.Б. е в състоянието на "голямото село" и в това отношение разликата с Полски Тръмбеш не е голяма, само че снегът в София се чисти по-трудно отколкото в Полски Тръмбеш (с уважение към жителите на тази община). Или защото ще инвестира в 35000 кофи (може би контейнери) за боклук. 9 милиона за 35000 кофи (хубаво е това число да се провери) прави само по 257 лв за бр. с ДДС. А ще инвестира ли и в нова техника и в нови технологии за почистване, включително и за почистване на снега. Или ще оставим пак циганите да се правят, че чистят с метлите.
Защо им е на съветниците от БСП да предсказват земетресенията. Неотдавна Б.Б. се прояви като най-добрия български сеизмолог, определяки недвусмислено причината за земетресението, изплашило преди седмица медиите.
Прорицателката Касандра е дъщеря на цар Приам и е надарена да вижда в бъдещето, но е наказана от боговете (и изживяващите се като такива) никои да не вярва на прорицанията й. В резултат на това загива Троя.
”Изглежда, за 50 години не се е намерил никой, който да обясни на тази екстраординарна натура, че е неетично да атакуваш опонента с аргументи от личния му живот. Но и това е като при жените - след 50 г. хич и не се надявай.”(Галя Горанова). И до 100 години (да му ги даде Господ) пишман-генералът няма да разбере, че победата е наша, а загубата - моя.
Обама: “ИмаМе победа и тя е наша.”
Макейн: “Има поражение и то е мое”.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).