20 октомври 2008

Бойко Борисов и коалицията с БСП

Бойко Борисов сипе бисери пред "re:tv" (отново с коментари между редовете)

Бойко Борисов: Да, разбира се и аз затова му предложих веднага в Министерски съвет при него. Проблемът с „Топлофикация”, проблемът със Закона за отпадъците, проблемите с трафика, проблемите с екологията, проблемите с Кремиковци.
Водещ: Софийските проблеми?
Бойко Борисов: Те са проблеми на цялата страна, те са проблемите на цялата страна. Софийските проблеми на кой са? (отговор: на кмета)
...
Бойко Борисов:...Моята програма е първа точка борба с корупцията, втора точка – инфраструктура, магистрали. Оттам нататък всичко друго е пълнеж... (махането на ДПС от властта, махането на комунистите от властта, които бяха провъзгласени от самия Борисов за основни цели на ГЕРБ са били пълнеж?)
...Водещ: Между другото нашият анонс ние сами сме си го направили, той не си е плащал. Веднага обаче през тази седмица, след като започна словесната игра вашия несъстоял се все още дебат, излязох информации срещу ГЕРБ, за това, че фирми, които са печелили общински поръчки, са били спонсори на вашата партия.
Бойко Борисов: Това е абсолютна лъжа.
Водещ: Абсолютна лъжа, казвате, че е.
Бойко Борисов: Разбира се, има Сметна палата, има отчет в партията. (Явно Борисов не е чел статията, която е основана на докладите на Сметната палата) И това е ясно. И кога излезе това? Когато най-големият вестник в света излезе на първа страница със снимката на Станишев с Марио Николов. И вижте, пак се опитват да поставят на една плоскост това, което всички партии правят, получават дарения, когато има нещо нередно, всички връщат. В случая става въпрос за дарение от фирми, за които лично шефът на ОЛАФ дойде в България. Фирми, които бяха посочени в европейския доклад, фирми, заради които се разтресе Европа, фирми, които получиха техните съдружници осъдителни присъди в Германия. А цяла Европа говори, че някой в България им слага чадър. И в един момент излезе чадърът. Чадърът се казва в случая Станишев. И те се опитват веднага да контраатакуват, че видиш ли, и в ГЕРБ имало такива работи. Защо не го казаха един ден преди мен? (значи това, че е един ден по-късно е проблемът? а не това, че е истина?)
Водещ: Зрителите имат вашата дума, че нито една от появилите се в медиите информации не е вярна за фирма, която е печелила обществена поръчка и е спонсорирала ГЕРБ.
Бойко Борисов: Аз не случайно казах. В ГЕРБ има хора, които се занимават с тази работа. И те се подписват (т.е. Борисов НЕ носи отговорност), носят документи в Сметната палата, връщат пари, ако някой, защото фирмите всичките искат да са добре с политическите партии, всеки иска, даже ако погледнете, ще видите, че почти всички дават на повечето партии. Има хора, които си носят отговорност за това. Аз казвам, че разликата между една строителна компания или българска фирма и такава, която е откраднала пари от ЕС, е много голяма за нашия международен имидж... (но не казва "имат думата ми", а и водещият не го забелязва. не че думата му има значение, разбира се, след като вече сме го хванали в лъжа за "ордена".)
...Бойко Борисов: Естествено. Като го гледахте вчера Станишев и царят заедно как се лигавят, приятно ли ви беше? На мен не. Този, който, Сергей Станишев и Румен Петков, които твърдяха, че управлението на НДСВ е най-корумпираното в България, помня го като ден днешен, защото участвах тогава в тези избори, вчера казаха, че се учат от царя... (Бойко признава, че е участвал в изборите от страна на НДСВ - при това на две места, в Благоевград и в Пловдив, но забравя да уточни, че и той самият твърдеше, че се учи от Симеон!)
Бойко Борисов: Но вчера, когато гледах новините, разочарованието ми беше толкова силно, че действително и аз се оказах един от многото излъгани хора. Защото царят твърдеше, кълнеше ми се, че никога няма да направи коалиция с БСП. Затова ме пусна на изборите, за да се получи по-добър резултат тогава.
Водещ: И се получи. (Водещият греши - в Пловдив Бойко Борисов изкара по-малко гласове от представителя на БСП; същото бе и в Благоевград, което означава, че Бойко е излъгал... Царя?!)...
...Водещ: Може да се окаже, че и те са ценни за националната сигурност. Предполагам ги познавате?
Бойко Борисов: Като барети бяха добри. Тогава държавата си беше на мястото (НРБ!) и отрядът за борба с тероризма имаше изключително добър авторитет и много добре подготвени кадри.
Водещ: Но те отдавна не са барети.
Бойко Борисов: Питате ме за времето, когато съм ги познавал. Тогава всички бяхме в МВР и това беше ударният юмрук на държавата. (Бойко Борисов хвали МВР от времената на социализма, т.е. той харесва времето, когато е бил ударен юмрук не на тоталитарната държава, а на Партията!!! И на водещия не му прави впечатление? Да не говорим, че това е времето, по което се е запознавал с Пашата, Маджо и другите.)
Водещ: В Брюксел сте имали разговори за ДАНС. Така разбираме от едно ваше интервю. С кого, какви са резултатите от тези разговори? (На водещия не му прави впечатление, че за тези разговори сме научили от самия Борисов, а не от лидерите на ЕНП)...
...Бойко Борисов: Що се касае за ДАНС, що се касае за организираната престъпност, трябва да ви кажа, че всички там държаха вестник „Хералд трибюн”. Най-големия вестник в света. На първа страница. За първи път има българин. Това е нашият премиер с Марио Николов, източилия парите от САПАРД. Такъв етикет, такова нещо, такъв шамар никога не сме очаквали. (Бойко пропуска да спомене, че самият той е предоставил информация за тази статия. Щом го е направил, а не е очаквал шамар, значи този човек не става за управленец.)
Водещ: Той шамара отзвучава по лицата на всички нас, не забелязах да има някаква реакция от...
Бойко Борисов: Да, да. Моля?
Водещ: Не забелязах да има някаква реакция от страна на управляващите.
Бойко Борисов: Да, аз бях, и това просто такъв медиен комфорт имат тия хора. Когато излезе в едно, то не е и списание, електронен вестник, „Конгрешънъл”, какво беше, една седмица срещу мене статии... (Ето къде го боли Бойко?)
Водещ: „Конгрешънъл куотърли”?
Бойко Борисов: Да. Една седмица срещу мене всички медии, телевизии, радиа, вестници пишеха по страници наред. (Бойко пропуска да каже, че и Георги Първанов, и Румен Петков излязоха публично в негова защита по онова време!) Сега най-големият вестник излиза на първа страница, след това „Ню Йорк таймс” излиза и дори снимката я няма на премиера и Марио Николов в българската преса. Представяте ли си какъв натиск трябва да можеш да оказваш, колко ордени трябва да си раздал „Стара планина”, за да го постигнеш това нещо, а? Можеш ли да сравниш „Конгрешънъл Куотърли” с „Хералд Трибюн” и „Ню Йорк таймс”? Можеш ли да ги сравниш? (Боли го Бойко, боли го..., но интересно защо президентът и Румен Петков са защитавали Борисов тогава, а сега той ги атакува?)

Какво разбираме от това интервю?
1. Че на Бойко Борисов му е много мъчно, че от статиите в „Хералд Трибюн” и „Ню Йорк таймс” не е последвала онази реакция в България, на която той самият е разчитал.
2. Че Бойко още се измъчва от статията в "Конгрешънъл Куотърли", за която и до момента не е дошло опровержение от авторитетното американско издание.
3. Че на Бойко му липсват времената, когато е бил в ударния юмрук на Партията, друг е въпросът как един пожарникар е можел да бъде и барета?
4.

1 коментар:

Анонимен каза...

ПОТАЙНОСТИТЕ НА СОФИЙСКИЯ БЮДЖЕТ
Вестник 19’, 16.10.2008 г.
>> Правителството налива 225 068 883 лв. на най-голямата община.
>> Режат 19 милиона от улици и просвета, наливат още 6,5 млн. за чистота
>> СОС забрани кмета да харчи без позволение

Управлението на общинските финанси в столицата продължава да е хаотично и потайно. Този извод направиха пред 19’ общински съветници. Те недоумяват защо общинската администрация не е направила задълбочен анализ относно неизпълненията на разходната част и за първи път от времето на Виденов се заговори за “актуализация” на бюджета, когато пари има.
От капиталовата програма се режат близо 19,5 милиона лева. От какво се спестява? От продължението на бул. “Сахаров”, изграждането на връзка между “Дондуков” и “Николаев” за отпушване на центъра, надлези на “Малинов” и “Сливница”, трамвайна линия, реконструкция на “Каблешков”.
Наистина е отрязана и детската градина в Красно село, пред която баба замери кмета с яйце, а той като истински радетел за възпитано слово я нарече “вампир”. Официалната уговорка в “актуализацията” е “препроектиране” и “обществен дебат”.
Отрязано е и единственото училище, което Фандъкова планираше да довърши и да открие като ново. То се намира в парцела, продаван от Драшков – брат. .....
Успоредно с това средствата за чистота, които и без друго тази година са с 30 % повече от миналата година, скачат с 6,5 млн. лв. (или още 10 % ). Резултат обаче няма. Софийските улици са все по-мръсни (най-прашен е бул.Витоша), а препълнените кофи за боклук са неизменна част от ежедневието на столичани. Независимо, че кметството е събрало близо 14,5 млн. лв. над предвидените от данъци и такси.
7 400 000 лв. обаче ще бъдат дадени за карти за градския транспорт на общинските служители до края на годината.
Дофинансиране, което според някои общинари също е неаргументирано, искат и за столичното образование.
Оказва се, че актуализацията не предвижда преливане на средства от детски градини към Топлофикация, за каквато говори кметът. Даже е предвидено 3 млн. повече да се дадат на ОДЗ-тата.
В сектор здравеопазване хаосът е пълен. Без отговор там остава въпросът защо общината постоянно иска пари за ремонти от приватизационния фонд, а в същото време има неусвоени пари от бюджета.
Общинари изтъкнаха също, че актуализацията на бюджета не е направена на базата на официални данни от отчета за деветте месеца, а е по прогнозни разчети. Към края на октомври трябвало да бъде направена официална актуализация, защото тази е с висока степен на съмнение, смятат те. Не са убедени обаче, че такава ще бъде направана.
Татяна Александрова
......
Открито управление, гарантирано от герб (с подписа на б.б.)
Едно е да сипеш квалификации от ТV-екрана и страниците на вестниците, друго да отговаряш за живота на един полис. Сигурно парите ще се изсипят догодина в предизборната кампания, въпреки, че ни чакат национални, а не местни избори.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).