14 октомври 2007

БоБо играе комбина със Станишев&Станишев

Защо правителството ще се мести на 4 километър (както жълтуресто-любопитно го разнасят медиите) - заради огромна далавера на управляващата олигархия:
"Бъдещият правителствен комплекс трябва да бъде нещо по-добро и от ултрамодерния парижки квартал "Дефанс". В него ще кипи живот 24-часа седем дни в седмицата, а не само през работните дни, както е в "Дефанс". Освен работните офиси ще има места за отдих, забавления, развлечения, хотели, с перспектива да се разшири и с жилищни сгради в бъдеще. По-скоро новата зона ще се доближава до "Сони център" на "Потсдамер плац" в Берлин. Така описа бъдещия правителствен център арх. Митьо Виделов, шеф на дирекция "Комплексни анализи, експертизи и оценки" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Идеята за изграждането на центъра е лично на премиера Сергей Станишев. Прочутият британски архитект сър Норман Фостър, автор на част от авангардните решения на "Потсдамер плац", се очаква скоро да посети страната ни по покана на международната фондация "Яков Чернихов". Неин вицепрезидент е арх. Георгий Станишев, брат на премиера.

Със заповед на министър-председателя има създадена работна група, която до момента се е събирала два пъти. В нея влизат представители на министерствата на отбраната, транспорта, финансите, регионалното развитие, Генералния щаб на Българската армия, както и областният управител на София Тодор Модев и главният архитект Петър Диков.

Последният разкри плановете на кабинета предсрочно по време на конференцията "Европейският град - градоустройство и архитектура, сигурност и финанси". Крайно време е България да има хубав център, в който да е концентрирана държавната власт, което значително ще облекчи както самите министерства и агенции, така и града като цяло", каза арх. Диков."
Защо схемата Станишев&Станишев е далавера? Защото:
"Бъдещият център ще бъде изграден на принципа на публично-частното партньорство, каза арх. Виделов. Идеята е срещу отстъпено право на строеж инвеститорите да построят сградите за различните министерства върху една част от терена, а на другата да им се даде да изградят офиси и търговски центрове. "
На думи звучи добре, но в българската действителност всички знаем кому и срещу какво се отстъпва подобно право на строеж.

Какво разбираме от тази информация?

1. Че върхушката на БСП е нагла и крадлива си знаем отдавна.

2. Но за феновете на БоБо е любопитна новината, че играят за същата схема на големите пари, които все същите червени другари измъкват от джобовете ни. За тези БоБоФенове, които трудно съобразяват, подсказвам: главният архитект на София Петър Диков е личен избор на БоБо. Неслучайно на прословутата среща, на която БоБо наплю Бриго, че искал да влиза в ГЕРБ, арх.Диков изнесе половинчасово слово - инструкция към герберите как да агитират в предизборната кампания.

Източник: "Дневник"
Бекъп на източника: в Приложение на Семки и бонбонки

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).