14 октомври 2007

Бойко и СОТ-лепенките

Наш читател посочи следната статия, която публикуваме изцяло:


Днес видях, че на новия лъскав ресторант до нас за залепили този плакат. В друга ситуация би ми се сторило доста странно да сложиш на чисто новото си място, на пъпа на София, за което си хвърлил една камара пари, някакъв плакат за местните избори. В тази обаче съм наясно с предисторията, та ще си споделя.
Преди няколко месеца до нас започнаха да правят ремонт на един магазин, превъръщайки го в ресторант.
Преди откриването на ресторанта половината улица бе загарадена с табели за забранено паркиране ”Служебен абонамент”. Върху местата за паркиране от ресторанта си наслагаха масите и освен това ги обградиха с едни много красиви и много масивни кашпи с цветя. Въобще цялата инсталация хваща окото.
Но.
Служебен абонамент в София означава да имаш запазено място за паркиране в работни дни от 8:30 до 19:30. Т.е. ако новите ми съседи спазваха правилата, би трябвало да махат масите и цветята си всяка вечер и да ги изнасят всяка сутрин. От снимката, която направих към 8 вечерта обаче друго се вижда.
Само дето този пост не е за проблемите с паркирането в центъра на София и окупирането на едно доста скъпоструващо място. Затова продъ;жавам със следващата от учудващите случки.
На ресторант като този му трябва доста ток, за да си позволи всички необходими печаки, осветление и климатизация. Не става да свържеш всичко в нормалната мрежа, а си трябва 60-70 кВт трифазен ток. Такъв обаче няма. За щастие на другия край на улицата има някакво подходящо разклонение. Решението е очевидно. Една вечер като се прибирах заварвам целия тротоар пред нас реаранжиран като окоп от Отечествената война. Малко се изненада, но реших че е част от ремонта на площада пред президенството.
Едва няколко дни след това от съседи разбрах каква е истинската причина за появата на окопа, а също и как е бил създаден. А именно как в 2 часа през нощта строителна бригада е дошла и започнала работата по разкопаването (представи си банда идиоти с големи и шумни машини). Естествено съседите са извикали полиция, за да прекрати шума и въобще цялото това безобразие. Патрулка идва, полицаите виждат какво става, виждат и работниците. Репликата им към тях е: “Ааа, вие ли сте…”, на което другите отговарят ”Е, па ние сме”. И патрулката отминава.
Същите работници (по точно началникът на обекта, който идва един час по-късно мъртво пиян), размахвайки някаква молба до общината, обясняват ,че това е разрешение за аварийни строителни работи. Съседите разбира се питат какво разрешение е тая молба. При което строителите обясняват, че разрешението всъщност е устно и то от самия Бойко Борисов, понеже било платено на едни хора от ГЕРБ, за да няма проблеми.
Хъх! Какви пари? На какви хора? Кой е разрешил? Как бил разрешил?
Хайде нема нужда да симътим електоралните главици с ненужни въпроси. Хората* са намерили начин да си нямат проблеми.
И какъв е извода? Плати си на Бойко, че да нямаш проблеми с общината. Само дето общината не е частна охранителна фирма.
Или пък е? Вече съвсем се обърках. В тая мутренска държава можеш ли да разбереш какво става."
______
* - пикантната подробност в историята е, че въпросния ресторант е бизнес начинание на някакви известни мутри от бивша трибуквена групировка. Естествено.
Какво разбираме от тази статия?
1. Че ГЕРБ не работят за промяна на статуквото, а за настаняването им на мястото на статуквото.
2. Че Бойко Борисов има връзки навсякъде. И сигурно ще се оправдае, че не може да следи къде му лепят портрета, с което случаят за българските независими медии ще приключи. В други страни щеше да приключи с уволнението на милиционерите, на работниците и на общинарят, разрешил им работата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Изнудват търговци да подкрепят ГЕРБ в столичния ж.к. „Дружба”

Илиана Славова www.news.bg

Размер на шрифта: a a a

Масиран натиск се оказва на наемателите и собствениците на магазини в столичния квартал „Дружба", за да окачат на витрините си плакати на ГЕРБ с Бойко Борисов и досегашния кмет на район „Искър" Йордан Томов, който кандидатства за втори мандат.

Досега Томов представляваше партията на Стефан Софиянски - ССД, но прие предложението на ГЕРБ да бъде техен кандидат в предстоящите местни избори.


Търговци от ж.к. „Дружба" информираха, че секретарката на община „Искър" Милка Попова, подчинена на Йордан Томов, е обходила магазините и кафенетата в квартала, като ги е заплашвала, че ако откажат да поставят плакати на ГЕРБ, по-нататък няма да получат разрешителни за продажба на цигари и алкохол, както и каквото и да е разрешително от общината.

„Никой не ме попитал за мнението ми. Дойдоха и залепиха плаката. Питах дали имат разрешение, те казаха, че шефът е разрешил." - коментира продавачка в магазин за дрехи до пазара в „Дружба 1".

В квартала има силни настроения срещу сегашния кмет Йордан Томов, тъй като с негово разрешение беше пусната в действие площадката за балиране на отпадъци, от чиято миризма район „Искър" се задушава от месеци.

„Опитват се да спечелят изборите с манипулации и заплахи." - коментираха търговци, пожелали анонимност заради опасения да не попречат на бизнеса им.

Потърсена за коментар, Милка Попова отрече да е агитирала или заплашвала в полза на Йордан Томов.

На въпрос дали е настоявала пред организацията на СДС в район „Искър" да подкрепи Йордан Томов за следващ мандат, тя заяви:

„Изказах се за него не защото ми е работодател, а защото имам добри впечатления от него."

Попова добави, че не се страхува, че Томов би я уволнил при отказ да му сътрудничи и евентуална негова победа на изборите, защото е държавен служител.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).