17 октомври 2007

Бойко Борисов и популизмът му с учителите

Бойко Борисов се опита да използва учителската стачка, за да натрупа капитал. Той предложи общината да им плати извънредни помощи, които всъщност щяха да покрият загубената им в стачката заплата.

Ето какво казва "Фокус" по този повод (откъси):

Водещата комисия по бюджет и финанси в Столичния общински съвет се обяви против предложението да се дават преференциални карти за пътуване в градския транспорт на учителите.
За да се предоставят безплатни карти за пътуване за три линии на учителите, ще са нужни 5 млн. лв. Съветниците обаче се обединиха около становището, че подобен ход би бил популистки, а пък и политиката на Столична община е да сведе до минимум групите, на които се дават подобни карти. Относно другото предложение – да се изплати парична награда в размер на една месечна брутна работна заплата в рамките на реализираната икономия по време на стачката, съветниците счетоха, че не е нужно да вземат специално решение, тъй като директорите на училища можели да го направят без тяхното съгласие. Председателят на комисията Иван Нейков заяви, че се създава противоречие между две права – правото на стачка и правото на заплата. “Двете не вървят заедно, когато стачкуващ, нямаш право на възнаграждение, защото доброволно си се отказал от едното си право, за да реализираш другото”, каза Нейков.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че поне Иван Нейков разбира популизма на Бойко Борисов.
2. Че в СОС все пак има и мислещи хора.
3. Че така Бойко Борисов ще може да излезе и да каже: "Ето, аз исках да им помогна, но тези корумпирани съветници ми пречат! Изберете моите, за да видите как ще ви оправя!"

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).