16 октомври 2007

Бойко Борисов и "екипът" му

Във вестник "Сега" има хубав анализ по темата.

Ето откъс:

"Когато Бойко Борисов влезе в общината, смени кадровия подход - където можа, постави верни полицаи. Където не можа - си избра хора на абсолютно случаен принцип. Така бяха попълнени трите освободени места за заместници. Зам.-кметът по образованието Йорданка Фандъкова Борисов намерил в училището, където била директорка. Чул, че е добра, и я поканил за заместник. Чист късмет е, че се оказа, че тя си разбира от работата. В друга ключова сфера като строителството и инвестициите обаче Борисов не уцели - назначи си завършилата PR и работила в радио 29-годишна Ирина Савина. Човек без какъвто и да било опит в тази специфична област, която стана обект на присмех и от съветниците. Зам.-кметът по здравеопазването и социалните дейности Ирина Папанчева се издигна от преводач в електронен сайт до зам. кметския пост благодарение на говорния си дефект. И логично в тази сфера нищо кой знае какво не се промени."

Какво разбираме от този анализ?
1. Че е достатъчно да си бивша мутра или полицай, за да направиш кариера в кметството.
2. Че е достатъчно да си симпатична жена, за да направиш кариера в кметството.
3. Че на Бойко не му пука от нищо и никого, защото знае, че хората ще го оценят не по свършената работа, а по медиините му изяви.

1 коментар:

Борислав Боровски каза...

Здравейте, пиша Ви коментар малко встрани от темата...

Реших да използвам вашата схема на коментиране на новините около столичния кмет. Мисля да я използвам и занапред. Надявам се да не ми се сърдите :)

Бойко подари днес автобуси Мерцедес на софиянци!?
Ето и мястото:
http://www.obichamsofia.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=42

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).