15 октомври 2007

Бойко Борисов и личните му плочки

Независимите български медии описват изключително важното за живота на софиянци събитие със следните заглавия: "Мартин счупи плочките на Бойко", "Борисов нахока Заимов заради счупени плочки" и др.п.

От репортажите не става ясно дали наистина е имало счупени плочки около езерото "Ариана", но става много ясно какво е казал др. Бойко Борисов:

"10-15 г. сините разрушаваха София, а аз я оправям", изригна кметът и обяви, че камионът натрошил поставените преди месец плочки около езерото. Според него всичко е въпрос на възпитание, а Заимов отсега се държи така, сякаш София му е бащиния. "Ако не беше кампания в момента, щях да бъда изключително строг към него. Сега го оставям на съвестта на избирателите"
и
"Генерала уточни, че в момента "Ариана" е най-красивото място в столицата. "Те са свикнали само да рушат - аз като станах кмет, направих фонтаните, направих "Ариана", три ледени площадки имаше в София през зимата. Това е липса на възпитание, направо нямам коментар", беснееше Борисов."

Какво разбираме от това?
1. Че за Бойко Борисов всичко положително е постигнато лично от него, а не благодарение на парите, труда и силите на софиянци.
2. Че за него всичко лошо е резултат от действията на другите политически сили и най-много на СДС и, разбира се, лично на Иван Костов.
3. Че българските медии са независими - но това си го знаем, нали?


Коментарът на "Сега":
Мартин Заимов изпочупил белокаменните плочки до езерото "Ариана" - гръмна вчера новина в пространството. Ама как? - питахме се един друг
развълнувани. - Че той е такъв един тънкокрак, елегантен... Два мандата да ги рита тия плочки, няма да мръднат. Оказа се, разбира се, че не бил той самият покъртителят на плочките, ами бил оня грамаден изрисуван камион, дето обикаля София с предизборна цел. И май не били твърде почупени плочките - напукани са, но тепърва ще се установява кога и как. При все това Бате Бойко страшно се разсърди (виж подробно на 2-ра стр.). Че как няма да се сърди - "Ариана" му е любим обект на Б.Б., а техниката на съперника му се върти там като слон в магазин за фаянсови плочки. Непоносимо. Мартин Заимов веднага си предложи средствата за покриване на всякакви евентуални щети, с което пак завъртя плочата, че е свръхотговорен и компетентен по финансови въпроси всякакви.("Управлявал съм милиарди евра" - обича да казва Заимов, забравяйки, че
еврото граматически е неброимо, макар хората да обичат да им се наброяват повечко евро и други парични знаци.)Плочките се правят от най-различни материали. Могат да са каменни, пластмасови, метални и т.н., но общото между всички тях е, че са плоски. Като плоския данък, но това пак е в сферата на финансите.Плочките обаче не са само за настилки, облицовки и въртене (както се въртят грамофонните плочи). Така се вика и на добре оформените коремни мускули - плоският и добре стегнат корем прилича на подредени плочки с фуги между тях. А в случая с напуканите плочки до "Ариана" Бате Бойко с бурната си реакция всъщност пак показа мускули и характер.Но те при Бате Бойко нещата така стават - като наредени в колона плочки за домино, буташ първата плочка и нещата придобиват лавинообразен характер.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).