04 септември 2007

Бойко Борисов и мисленето на полицая

Татяна Буруджиева в интервю за Медиапул:


Въпрос: Какъв ефект ще има върху избирателя това масова кандидатиране на хора с милиционерско-генералски биографии? Нормално ли е това за една държава, която твърди, че е европейска, модерна и обърната към обществото?
Отговор: Не е това професията, от която се раждат сериозни политици. Надявам се България да не е изключение. Разбира се, че има политици, които са от сферата на военните или разузнаването. Но за да може да бъде един човек политик, той трябва да има определен тип мислене, който не се формира в полицията.
Вие чувате как се говори в партията ГЕРБ, например. “Аз наредих на еди кой си, той изпълни еди какво си...”. Една партия не е, за да си нареждаме и да си изпълняваме. А да може да се съберат хора с общи интереси и да работят за тяхното реализиране.
ГЕРБ направи много сериозна грешка като реши да се затваря, реши да прилича на партията на Иван Костов – ДСБ, която те иначе не харесват. Издигнаха едни такива критерии като чистота, вярност, непременно членство, лоялност, едва ли не подчинение. Ако не отидем да се поклоним на вожда, няма да получим благоволението му. Виждате, че г-н Славчо Атанасов е най-големият любимец, защото най-често изкачва стълбите на столичното кметство. Няма партия, която да е издържала дълго такъв тип поведение и да е просъществувала сериозно. Още започнала да се формира, ГЕРБ започна да се цепи.
Съмнявам се, че ще постигне тези резултати, за които даде заявка на изборите за Европарламент. Ситуацията сега е различна и като партия не изглежда добре организирана и структурирана.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че вече има и политолози, които казват на глас каквото мислят.
2. Че изграждането на лидерска, вождистка партия е обречено на неуспех.
3. Че Бойко Борисов си има фаворити и любимци.
4. Че ГЕРБ е недемократична партия.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).