22 септември 2007

Бойко Борисов и изборната кампания

Забелязахме две новини от изминалия ден:

Борисов откри летния театър в Борисовата градина
/КРОСС/ - Летният театър в Борисовата градина вече работи. Той е напълно обновен след като в продължение на няколко години стоеше разрушен. Кметът на столицата Бойко Борисов след откриването каза, че южната дъга на Околовръстния път ще е готова в началото на ноември. Столичната община е съдействала за ремонта на летния театър за поставянето на пейки, осигуряването на охрана, за издаването на разрешителни. На въпрос на столичанка за охраната на вече обновената естрада Бойко Борисов отговори, че е поставил охрана. Първите посетители на летния театър бяха доволни от направеното. Столичният кмет посочи пред журналисти част от трудно изпълнените намерения по време на сегашния му мандат. "Отчужденията и новия булевард "Тодор Каблешков", спряхме грабежа в много от общинските предприятия и осветихме над сто сгради, каза още Борисов.

и това:

Паметник на Независимостта беше открит в София
/КРОСС/ - В цялата страна празникът се чества с редица мероприятия. В София беше открит Паметник на Независимостта. Той е дело на скулптура Георги Чапкънов и архитект Станислав Константинов. Паметникът е на площад "Александър І" пред Националната художествена галерия и беше открит от столичния кмет Бойко Борисов. Паметната плоча на Независимостта беше открита днес в столицата. Средствата за проекта са изцяло събрани с дарения на анонимни граждани в последните пет години. Паметникът беше открит от кмета Бойко Борисов. Столична община и сдружение "Мати Болгария" застанаха зад днешното тържествено отбелязване на светлата дата. На откриването Знеполския епископ Йоан Викарий отслужи тържествена литургия. Паметникът е направен от гранит, върху който с бронзов барелеф е изобразено тържеството на Царевец по случай обявяването на независимостта на България. На картината е заключителната част от манифеста на княз Фердинанд, а в голната част на монумента има лавров венец. Под него е изписано "Да живее свободна и независима България".

Какво разбираме?
1. Че Бойко Борисов ще се скъса да тича да открива нови (стари) сгради, естради и т.н. Да напомним, че преди дни той откри за втори път езерото "Ариана", което всъщност още не работи.
2. Че Бойко Борисов обича анонимните дарители.
3. Че Бойко Борисов се хвали с осветлението на сградите, за които критикуваше само преди дни бургазлията Ваклин Стойновски, който е конкурент на ГЕРБ за кмет на морския град. Осветление, закупено НЕ от общината, а от редови български граждани. Не мутри и не бивши борци.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).