31 август 2007

Бойко Борисов и признанието му за некадърността на полицията

В редовния си седмичен коментар в "За града" кметът д-р Борисов твърди:
Трябва да се поправи законът за етажната собственост - всеки да се регистрира в общината и да се легитимира пред съседите. Тогава няма да има 300 роми на един адрес.
(...)
Аз съм сигурен, че професионалистите от МВР ще ме подкрепят, защото ги е срам пред европейските партньори да търсят някого в Каспичан, а той от 20 години да живее в София. И да не могат да го намерят не защото се укрива, а защото системата е хлабава и позволява който го мързи, да не се регистрира по настоящ адрес. Професионалистите от МВР ще ме подкрепят, защото на тях им се налага да правят масирани полицейски операции, за да хващат стотиците престъпници, обявени за издирване.
(...)
Така че няма какво да ме сравняват, че като Тодор Живков съм искал софийско жителство. Аз просто искам ред и сигурност в София.

Какво разбираме от тази негова лична рубрика?
1. Че според него е нужно човек да се легитимира пред съседите и да се регистрира в общината. В другите държави, например в Европа или САЩ никой не те кара да се регистрираш в общината. Просто с факта, че си станал собственик или наемател е ясно къде живееш.
2. Че той иска подкрепа от "професионалистите" в МВР, а не изобщо от хората в МВР. Т.е. тези, които го подкрепят са "професионалисти", а другите - не.
3. Че има обявени стотици престъпници за издирване, но няма заловени такива. И този процес, както е известно, се задълбочи именно по времето, в което Борисов бе главен секретар на МВР.
4. Че Тодор Живков не е искал ред и сигурност в София.

4 коментара:

voxy каза...

Така че няма какво да ме сравняват, че като Тодор Живков съм искал софийско жителство. Аз просто искам ред и сигурност в София.


Какво разбираме от тази негова лична рубрика?
4. Че Тодор Живков не е искал ред и сигурност в София.


не се разбира това а че не иска софийското жителство като Тодор Живков :))) доста изопачено тълкуване на фактите има в този блог, и тага - некадърник за автора на поста ли е сложен?
И защо сте анонимни тук?

ju каза...

Автора ... не съм вен въоще на батко ти Бойко ... но нещата които си написал в този пост са много глупави.

Много изопачаваш ... излагаш се ... ако искаш да не ти се смеят хората подходи по-сериозно!

Анонимен каза...

Hora, tova, che tuk avtorite sa se poizhvurlili ne promenja faktite, a imenno - Boiko Borisov e chenge, koeto e minalo na stranata na mutrite sled 10-i noemvri.

ju каза...

ДАМ :)

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).