31 август 2007

Кметът Борисов нарушава закона - явно!

В кореспонденция, публикувана на официалния сайт на ГЕРБ Борисов се е подписал като "лидер на ПП ГЕРБ", с което е нарушил закона, който предвижда кметовете да не могат да бъдат лидери на политически партии.
Вижте сами. Молим, имайте предвид, че правописът е запазен според сайта на ГЕРБ; ние не сме толкова неграмотни:


На 23 август НИС на СДС излезе със следната декларация, относно предизбоното сътрудничество с ПП ГЕРБ:

Съюз на Демократичните Сили
Изх. №З01

ДО
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА СОФИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,
Днес на разширено заседание на НИС на СДС бяха обсъдени възможностите за сътрудничество на предстоящите местни избори между СДС и останалите политически партии.
Ръководството на СДС е убедено че
- трябва да се създадат в страната необходимите условия за изпълнение на програмата на СДС за развитие на България, която доказа своята адекватност и жизненост;
- трябва да се договори необходимата политическа подкрепа за всички успешни кметове на СДС в страната, за да се съхранят и развият техните достижения.
В резултат на проведените дискусии в НИС по тези теми и водени от загриженост за взаимоотношенията с нашите политически партньори в цялата страна, НИС на СДС взе решение за стратегия за участие в предстоящите избори.
По силата на това решение политическата партия СДС ще подкрепи вашата кандидатура за кмет на София единствено при условие, че Вие подкрепите нашите успешни кметове страната. В противен случай СДС няма да може да продължи своето сътрудничество с Вас на предстоящите местни избори в София.
Както не веднъж сте заявявали, основен критерий при избор на кандидати за кметове би следвало да бъде тяхната визия за развитието на общината по начин, който да облагодетелства местната общност. СДС Ви предоставя възможност да докажете желанието си да следвате тази идея като подкрепите личности, които са доказали чрез работата си своите способности при управлението на града.
Надяваме се да получим Вашия отговор в най-кратки срокове
С уважение,

ПЛАМЕН ЮРУКОВ - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

Малко по-късно, на 23 август, Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ излезе със декларация по така поставените условия за сътрудничество.

До г-н Пламен Юруков
председател на СДС

Уважаеми г- н Юруков в отговор на Вашето писмо, в което ме информирате за решението на НИС на СДС относно сътрудничеството ни на предстоящите местни избори, Ви изпращам Декларация на Изпълнителната Комисия на ПП ГЕРБ.

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ

След заседанието на НИС на СДС и поставения ултиматум от ръководството на СДС и председателя на партията г-н Пламен Юруков, за подкрепа на „успешните кметове на СДС – 39 на брой”, същите са имали шанса да се докажат. ПП ГЕРБ установи, че голяма част от тях вече са загубили общественото доверие и подкрепа. ПП ГЕРБ заявява:
- няма да приеме форма на политически рекет и принуда
- няма да участва в безпринципни и неясни договорки
- няма да разглежда подкрепата за г-н Бойко Борисов за местния вот в София като разменна монета за други градове в страната.
ПП ГЕРБ е антикорупционна и се стреми да върне доверието на българските граждани в политическите партии, институции и държавност.

След изборите за Европейски Парламент ПП ГЕРБ е първа политическа сила. На предстоящите избори за местно самоуправление ПП ГЕРБ ще търси себеутвърждаване и доказване на политическата сцена, като нова политическа сила, която няма да предаде доверието на избирателите си.
ПП ГЕРБ ще води конструктивни, честни и прозрачни преговори с всеки един партньор от център – дясно политическия спектър. На предстоящите местни избори ПП ГЕРБ ще покаже на своите избиратели, че компетентността, опитът, професионализмът са новото лице на управление.
Необходимо е цялото гражданско общество да покаже своето неодобрение към кметовете, които управляват градовете със създадените от тях обръчи от фирми. Поради това ПП ГЕРБ не може да приеме нито стила на подобни условия, нито тях по същество. Нека дадем шанс на професионализма и честността. ПП ГЕРБ няма да продаде гласът на избирателите си.

С уважение:
Бойко Борисов
Лидер на ПП ГЕРБ

Какво разбираме от тази кореспонденция?
1. Че СДС пише на кмета на София, а получава отговор от Лидера на ПП ГЕРБ.
2. Че Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ е успяла да се събере "малко по-късно" и да излезе с декларация, в която прозира мисълта на Лидера:
2.1. ГЕРБ била антикорупционна, само тя, но се опитвала да върне доверието на българските граждани в партиите по принцип.
2.2. ГЕРБ е първа политическа сила, но ще търси себеутвърждаване и доказване на политическата сцена, т.е. за ГЕРБ политиката е театър. Последното си личи и по играта на главния герой.
2.3. ГЕРБ е неподкупна и не може да продава гласът на избирателите си. Последната мисъл е толкова сложна, че не подлежи на лесно тълкуване.
3. Че Бойко Борисов нарушава закона като кореспондира от името на партия с председателя на СДС. Ако от СДС бяха хора на място, трябва да изпратят оригинала на тази декларация до Главния прокурор.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).