14 август 2007

ГЕРБ и членовете му

Ангел Грънчаров описва случка, в която негов приятел, "бойковист", искал да стане член на ГЕРБ.


Един мой познат ми разказа една своя история от тия дни. Отишъл в офис
на ГЕРБ и им каза, че иска да влезе в тяхната партия. Мутрягите, който били в офиса, крайно озадачени, едновременно свалили черните очила, огледали го отгоре до долу и от долу нагоре няколко пъти, преценили го колко струва и тогава един от тях, най-важният, изглежда, му рекъл: “Кой си ти бе… мой човек?”. На моя човек почти вече му се отщяло да влиза в ГЕРБ, но рекъл, почесвайки се по главата, там, където особено не го и сърбяло: “Ам че гражданин съм…”. Понеже това “ГЕРБ”, както се знае, значи “граждани за европейско развитие на България”. Като чули това, една от мутрите, по-млада, като чула това, не се сдържала и изръмжала: “Ного си умен бе?!”.

Но в този момент главната мутра вдигнала ръка, станала, зер, кажи-речи, в предизборен период сме, дошла при моя човек, прегърнала го през рамо и му рекла: “Виж кво, наш човек, при нас не се влиза току-така. При нас се влиза иначе. Като някой ни е нужен, ние го намираме, и го извикваме. Не той нас да търси, ние търсим него. Ние знаем кой за какво ни трябва и щом ни потрябва, ние веднага го намираме. Като ни потрябваш, ний ще те извикаме, разбра ли? Айде сега си върви по живо, по здраво!” Моят човек радостно си отдъхнал, излязъл си, избърсал щастлив потта си, доволен, че още е жив. А като ми каза тази съвсем достоверна история, ми рече: “Тия мамата ще ни разкатаят, тия барат яко, тия нямат грешка, с тия ще си намерим най-после майстора!
Аз му вярвам на този човек. Че е истинска историята му говори поне това, че той от дълго време ми говореше, че бил… “бойковист” за разлика от мен, “костовиста”.



За повече - вижте цялата статия тук.


Какво разбираме от нея?


1. Че ГЕРБ няма нужда от членове.
2. Че не става ясно чий го търсят в ГЕРБ хора като Николай Младенов, Душана Здравкова и други напълно нормални граждани?

2 коментара:

Анонимен каза...

И кой е казал, че цитираните в текста са нормални?

Анонимен каза...

Значи, искам да оставя изявлението на един голям държавен глава,поканен във предаването всяка неделя,ако имате интерес моля прегледайте го и си извадете поуки в положителна насока ето ви адреса към него : http://vsyakanedelya.blitz.bg/video/46

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).