21 август 2007

Висшето образование и научната степен на БоБо (слабоизвестни подробности)

Всеизвестно е, че настоящият софийски кмет, неформален лидер на ГЕРБ, медиен проектопремиер и - в преносен смисъл - обект на оралната любов на Агенция "Фокус" има висше образование от Академията на МВР и е доктор, според някои слухове - по икономика.

Но пълните подробности за тази твърде важна част от съвкупността огромни негови достойнства знаят дори малцина от най-заклетите му фенове. Слава на Бога, че в Dir.bg има необходимото инфо:

"...Той се дипломира във Висшата специална школа на МВР като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност"... От 1985 г. до 1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност /ВИПОНД/ на МВР. Защитава дисертация по темата "Психо-физическата подготовка на оперативния състав" и му е присъдена научната степен "доктор"."

Какво разбираме от Dir.bg:

1. Че когато говорят за БоБо, феновете му и най-паче медиите, водени от Агенция "Фокус", пропускат думичката "инженер". А не би трябвало! Може и да е умишлено, така че компетентните органи да вземат мерки.

2. Не са верни слуховете, че бил доктор по икономика.


Какво не разбираме изобщо:

1. Процеса на трансформация на школата в Симеоново до академична висота - като хронология и етапи, и като съответствие на действащите по съответното време нормативни актове.

2. На кои науки е доктор БоБо:

- на науките, по които ВИФ (пардон, днес му викат Спортна академия) произвежда професори по ски и други подобни като известния професор Иван Славков - тъй като темата на докторската дисертация на БоБо яко застъпва физическата подготовка

- на юридическите науки, защото независимо от ченгесарско-академичната си еволюция, учебното заведение в Симеоново продължава да бачка като ПУЦ, респ. рабфак, бълвайки некомпетентници с юридически дипломи; а БоБо е защитил докторската си дисертация в това заведение

Любознателните могат да прочетат цялата фундаментална информация на Dir.bg Годишнина от рождението на Бойко Борисов

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).