03 октомври 2016

Първанов го направи генерал, на мен ми козируваше

В отговор на журналистически въпроси около номинацията на тетка Цецка за държавен глава "премиерът" Борисов казва следното по адрес на ген. Румен Радев:
Отидоха, взеха един човек, който Първанов го е направил генерал, на мен ми козируваше и това бил техния кандидат.
Кратка справка в уикипедия показва, че Бойко Борисов е бил "направен" полковник и генерал-майор от Петър Стоянов, а през 2004 г. от Георги Първанов е получил званието "генерал-лейтенант". Също така, от същата тази уикипедия става ясно, че Бойко Борисов е прескочил за има-няма три години от полковник до генерал-лейтенант.
И какво излиза сега?
  1.  Да те повиши в звание Петър Стоянов е престижно, а Георги Първанов - срамно?
  2.  Да те повиши в звание Георги Първанов е престижно само за тебе, за останалите е срамно?
  3.  Да те повишат в звание за награда, че си бил гавазин на царя от Правец и на царя от Мадрид е къде-къде по-престижно от това да те повишат в звание за това, че пазиш небето над България?
  4. Такива бързи темпове на растеж във военно звание (3 чина за 3 години) са познати единствено във военно време. Да не би България да е воювала през 2001 - 2004 г. и ние да не сме разбрали?
  5.  В качеството си на какъв строевият генерал от армията Румен Радев е отдавал чест на паркетния генерал от полицията Бойко Борисов?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).