04 декември 2014

"Станишев е човек с авторитет в Брюксел"

Уважаеми читатели, и друг път сме ви информирали за това как "премиерът" Борисов всъщност разбира добре, че единствените успешни европейски политици в България са Сергей Станишев и Меглена Кунева.
Отбелязваме нарочно "в България", защото и Кристалина Георгиева е успешна, но не е в България. А и няма нищо общо с българската политика - тя е чудесен европейски бюрократ.

Ето и поредното доказателство от Брюксел - казаното днес от Борисов, в присъствието на Меглена Кунева, пред БНР и цитирано в нашите медии:

Аз благодаря на г-н Станишев. Снощи, когато дойдох и разговарях с него по телефона, за да го чуя какво мисли по основните въпроси, разбрах, че след нашата среща лидерите на отделните партии ще имат такава с Жозеф Дол и му предложих да се видим и да го коментираме заедно. Жозеф Дол и Антонио Лопес присъстваха на срещата. Така че за коалиции въобще не сме говорили. Напротив, считам, че това е правилното – хора с авторитет, защото г-н Станишев в Брюксел е такъв, да демонстрират единство, разбиране"

Повтаряме:

...хора с авторитет, защото г-н Станишев в Брюксел е такъв...

Какво разбираме от тези думи на Борисов?
1. Че признава най-накрая, че Станишев има авторитет в Брюксел?
2. Че разбира, че без подкрепа от президента на ПЕС, самият Борисов няма да е много успешен в ЕС?
3. Че е довел със себе си и заместничката си Меглена Кунева, защото знае, че тя е не само разпознаваема и авторитетна личност, но всъщност е много по-добре приета в ЕК, отколкото самият Борисов?
 


Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).