02 септември 2014

Световната общественост трябва да натисне Украйна!

"Генерал" "доктор на науките" Бойко М. Борисов е дал интервю за близката до сърцето му агенция "Фокус". В него той споделя ценните си мисли по адрес на ситуацията в Украйна:

"Този конфликт трябва да бъде решаван със санкции, на масата на преговорите, за да се принуди и руското правителство, и украинското под натиска на световната демократична общественост да решат проблемите по демократичен и мирен път."
"Затова ние сме за бързи, незабавни мерки и решения и след изборите на 26 октомври в Украйна новото правителство да приключи този конфликт на масата на преговорите и дипломацията. В тази тежка финансова криза ние да се въоръжаваме…С какво ще се въоръжим? Седна ескадрила или с какво? Не виждам абсолютно никакъв смисъл в това освен харчене на пари."
"Като излезем от кризата, тогава ще превъоръжаваме нататък."


Какво разбираме от тези мисли на лидера?
1. Че следва примера на Живков - да се сниши, да изчака бурята да отмине, пък после ще се преустройва (въоръжава)?
2. Че не вижда абсолютно никакъв смисъл в това държавата да осигури своята национална безопасност чрез увеличаване на отбранителните ѝ способности?
3.  Че според него "световната демократична общественост" трябва да окаже натиск над Украйна?
4. Че не знае каква е разликата между "общественост" и "общност"?
5. Че ако зависи от него, България трябва да е на страната на Русия?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).