29 август 2014

Може да вземем кредит за над 10 милиарда лева

Медиите нагло премълчават най-сензационното признание на Борисов за това как смята да управлява!!!
След като по време на предишното си управление изхарчи над 8 милиарда от финансовия резерв на страната, доведе хиляди фирми до фалит заради неплатени суми от ДДС, Борисов сега признава, че е планирал да тегли нови заеми, при това в гигантски за България размери!

Ако дойде на власт, ГЕРБ веднага ще емитира дълг поне от 5-6 млрд. лв. Ако БНБ междувременно не оздрави Корпоративна търговска банка, заемът ще отиде над 10 млрд. лв. Това заяви в Казанлък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос на „Преса“ откъде ще намери средства, за да реши финансовите проблеми на държавата.
„Ще се смея с глас, ако съм в парламента като опозиция и същите тези шилета популисти, които сега твърдят, че държавата има пари, тръгнат да актуализират бюджета и да вземат нов дълг. Запомнете тези думи, запазете записите си, защото ще ви ги поискам след време!“, допълни Борисов. Преди Казанлък той посети село Самуилово, за да открие кравеферма. Там коментира: „Финансите са просто нещо - едно и едно прави две, и ако нямаш две, трябва да кажеш откъде ще вземеш липсващата част.“
Бойко Борисов припомни, че първата вноска по външния дълг трябва да е през ноември и от банковата ни система ще излязат 1,3 млрд. лв. (вероятно Борисов има предвид емисията от 1,23 млрд. лв., която бившето правителство организира спешно за подкрепа на ПИБ - б.р.). В началото на седмицата лидерът на ГЕРБ призова служебното правителството да започне процедурите по теглене на нов дълг в размер на 6 млрд. лв. Ако това се направи в последния момент, лихвата по заема ще бъде по-висока.

Какво разбираме от тези му думи?
1. Че медиите се страхуват да ги изведат в заглавие на първа страница? Ако бяха независими или ако България бе нормална страна, това изказване щеше да е начело на всички новинарски емисии!
2. Че някой е казал на Бойко, че пари могат да се крадат не само при строежа на зали и магистрали, но и при емитирането на дългове?
3. Че ако беше толкова сигурен в думите си, а медиите бяха независими, можеха да му извадят всички изказвания от последните 13 години, за да му поискат обяснение за грешните прогнози, за лъжите и инсинуациите?
4. Че ще разберем дали служебното правителство е назначено от Борисов, ако започне подготовката по теглене на нов дълг?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).