30 юли 2010

Исус Христос ряпа да яде

Заглавието не е шега, а е тълкуване на заглавие в официоза "Труд":

Борисов обеща хляб за 7000 души в Кърджалийско


“Минимум 3000 души ще работят на каскадата “Горна Арда” , а над 6-7 хиляди ще си изкарват хляба, докато се построи.” Това обеща вчера премиерът Бойко Борисов на среща с местните в Кирково, Кърджалийско.


Не ви ли звучи така, сякаш някой от днешните официози би написал такава статия:

Премиерът Борисов на посещение в Румъния.
Дори на път, той както винаги намери време за хората.

Вчера следобяд, като излезе от бронирания "Мерцедес", Бойко видя много избиратели, струпани около пристанището в Оряхово; и смили се над тях и изцели болните им. А на мръкване приближиха се до Него министрите Му и рекоха: тук мястото е пусто, и времето вече напредна; разпусни народа, за да идат по магазините и си купят храна, че скоро затварят. Но Бойко им рече: няма нужда да отиват; дайте им вие да ядат. А те му казват: ние имаме тук само пет хляба и две риби. Той рече: донесете Ми ги тука. И, след като заповяда на гражданите да насядат на тревата по склоновете, взе петте хляба и двете риби, погледна към небето, тегли една благословия, като разчупи, даде хлябовете на министрите, а министрите­ ги пуснаха сред хората. И ядоха всички и се наситиха; и дигнаха останали къшеи дванайсет пълни багажника; а ония, които ядоха, бяха около пет хиляди души, освен жени и деца. И веднага Бойко накара министрите Си да влязат във ферибота и да минат преди Него насреща, докле Той си взимаше сбогом с народа и се снимаше за спомен.Вярно, че в Св. Евангелие е малко по-различно, но намекът е ясен:

В онова време, като излезе Иисус, видя много свят; и смили се над тях и изцели болните им. А на мръкване приближиха се до Него учениците Му и рекоха: тук мястото е пусто, и времето вече напредна; разпусни народа, за да идат по селата и си купят храна. Но Иисус им рече: няма нужда да отиват; дайте им вие да ядат. А те му казват: ние имаме тук само пет хляба и две риби. Той рече: донесете Ми ги тука. И, след като заповяда народу да насяда на тревата, взе петте хляба и двете риби, погледна към небето, благослови и, като разчупи, даде хлябовете на учениците, а учениците ­ на народа. И ядоха всички и се наситиха; и дигнаха останали къшеи дванайсет пълни коша; а ония, които ядоха, бяха около пет хиляди души, освен жени и деца. И веднага Иисус накара учениците Си да влязат в кораба и да минат преди Него насреща, докле Той разпусне народа.


Какво разбираме?
Всичко?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).