03 юли 2010

Цецо Цветанов, поезията на Пейо Яворов и Възраждането

Цецо Цветанов пред радио "Фокус":

Водещ: И един въпрос встрани от темата за престъпността, може би, за да ни покаже, че животът има и красиви страни. Обичате ли Яворов?
Цветан Цветанов: Разбира се, и довечера съм съчетал точно най-приятната част на днешното ми посещение във Велико Търново е да посетя град Елена, където има специална поетична вечер, организирана от областната и общинската структура на ГЕРБ. Просто има 120 години от рождението на Нина Тодорова, любимата на Пейо Яворов. Смятам, че това също е един приятен момент от тежката програма, която ще имам днес.
Водещ: И един стих от Яворов, ако позволите. „С враг-врагувам мяра според мяра, с благ-благувам вяра, зарад вяра”. Актуални ли са тези написани преди 100 години думи?
Цветан Цветанов: Много са актуални и дори не само Яворов, всички наши възрожденци и всички наши достойни българи, които дадоха подобна поезия са много актуални в днешните условия и в днешните времена, в които живеем.


Какво разкрива това интервю?
1. Че Ц.Ц. не знае кога е било българското Възраждане?
2. Че когато полицаите започнат да се занимават с изкуство, обикновено се завършва с арестуването на общодостъпни библиотеки?
3. Че Ц.Ц. повече няма да дава интервюта на "Фокус"?
4. Че Ц.Ц. не знае, че любимата на Яворов не се казва Нина, а Мина?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).