13 юли 2010

Бойко и слугинската журналистика

Официозът "Стандарт" публикува огромно интервю с "премиера" Борисов.
Можете да го прочетете изцяло тук и тук, а по-долу вижте избрани бисери и някои коментари. Интервютата са толкова дълбоки в своето значение, че трябва да бъдат изучавани с подробности, в училищата на Царство..., извенете - на Републиката, в горните класове.

Още от заглавието
"Не стоварихме кризата върху хората"

може да се замислим "А върху кого я стоварите тази криза?" и още "Щом сте могли да я стоварите някъде, защо не я стоварихте в гьола в Белене?"

Б.Б.: "И медиите, и анализаторите плашиха българина, че ще се вдигне ДДС."
Не, управляващите плашеха българина, за да може в последния момент "премиерът" да се накара на непослушните министри и да реши еднолично да не се вдига ДДС.

Б.Б.: "Второ голямо наше достойнство е, че продължаваме да имаме най-ниския корпоративен данък в Европа, както и 10% плосък данък."
Щом този данък, който бе въведен от предишните управляващи, е голямото ваше достойнство, не Ви ли е срам да се хвалите с него?

Б.Б.: "Ако те са търпеливи и продължават да ни подкрепят, в средата на 2012 г., след година и половина, ще имаме първата магистрала от София до морето"
Юли 2010 г. - до средата на 2012 г. са две години. Година и половина е до декември 2011 г.

Б.Б.: "Проблемът е в това Русия да се съгласи старите ни тръби да бъдат използвани. Защото са 100% български, има ги и по тях си тече газът за Турция и Гърция. Аз се съгласих, тъй като се включиха още доста държави, че от 31 милиарда кубически метра можем да сложим по-големи тръби - нови, и през тях да минават 63 млрд. куб. м. Това е изгодно за България, защото веднага се увеличават няколко пъти транзитните такси."
Не, не няколко пъти. Могат да се увеличат най-много два пъти, но и това не е сигурно, защото това, което казвате, че на мястото на тези стари тръби могат да се сложат нови, по-големи, звучи несериозно и наивно. А докато "ги слагат" тези тръби, какво ще прави газът? Ще ходи да изпие по една бира ли?

Б.Б.: "Видяхте, че и руските медии истеризираха в един момент. Писаха за газова война с България, Борисов, Путин, какво ли не."
Не, не видяхме руските медии да истеризират в нито един момент. А как "премиерът" го е видял, нали не знае чужди езици?

Б.Б.: "Затова на няколко пъти казвам: Путин ме разбира по-добре заради това, че съм твърд в преговорите..."
Не, не е твърд. Ако беше твърд, нямаше да продължава строителството на АЕЦ "Белене", която ще зароби окончателно България.

Б.Б.: "Това, което казва (US) посланикът, аз вече го правя - на първо място диверсификацията за доставки на газ."
Не, не го е направил. Пускането на още една тръба от Русия не е диверсификация... освен ако "премиерът" не си мисли, че това е диверсия? Знае ли Той какво означава думата диверсификация? Тя е чужда, няма нищо срамно, ако не знае.

Б.Б.: "Същото е финансово-икономическата криза. Европа си внесе кризата сама. Все повече лидери отчитат това. Били се срутили някакви фондове в Америка. Нас в Европа какво ни интересуваше това. Всъщност ние с кризата вкарахме страха и свихме потреблението."
Г-н Борисов явно не разбира нас в Европа защо ни интересува това, че са се "срутили" "някакви" фондове в САЩ, тогава защо станахме членове на НАТО? От коя заплаха ни пази НАТО? От Македония и Сърбия! Защото НАТО не пази от страните-членки на НАТО, както биха потвърдили Гърция и Турция по повод Кипър.

Б.Б.: "Първата година от управлението е време, в което системите се напасват една към друга, сработват се, придобиват опит. Голяма част от министрите и заместниците им дори не са се познавали, преди да отидат във ведомствата си."
Да, както знаем, някои от министрите са събирани по кьошетата и паланките. Проблемът е, че от ГЕРБ твърдяха, че имат страхотни кадри, много големи специалисти, а се оказва, че те сега се "напасвали". Защо не си е избрал Той министри, които да си паснат без нужда от една година проби и грешки?

Б.Б.: "За съжаление много хора, скрити зад медийната независимост и заради неприкосновеността на медията, която и да е тя, скриват своите много подли, много корпоративни и много, бих казал нечестни дори, постъпки, използвайки медиите си за натиск срещу конкуренти, правителство или опоненти."
Така е, а колко много медии се използват срещу БСП и ДПС... при това най-кресливи са медиите, които пишеха за "премиера" като за Боко Тиквата, пък сега такива вувузели правят, чак неудобно да му стане на човек.

Какво разбираме от тези интервюта?
1. Че медиите гледат към Борисов с оплезен език, въртят опашка гузно и мигат нежно?
2. Че Борисов е загубил връзка с действителността?
3. Че и руснаците, и американците ще продължат да ни опъват както си поискат?

1 коментар:

Ловецът на врабчета каза...

Коментарите са напълно на място и са абсолютно основателни. Жалко е, че имаме премиер - пожарникар. Жалки са напъните му да се изкара суперченге - не си Гешев, няма и да бъдеш; не си Путин или Буш - старши - те са полицаи от кариерата, ти си пожарникарче, не го забравяй.
Колкото до медиите, показателен е фактът, че журналистка, правеща материал за корупцията в митниците се обажда на премиера дали да го пусне?
Не е ли жалка цялата тази история?
Не е ли смешно и жалко, че за 20 г. така и не си изрбрахме грамотен министър -председател?

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).