06 септември 2009

Бойко и трагедията в Охрид

Днес (б.р. - вчера) се случи нещо трагично - в езерото Охрид загинаха българи. Ние отправяме искрените си съболезнования към близките на загиналите.

Докато Бойко се прави на премиер и "уточнявал с Президента кой ден да се обяви за национален траур", македонското правителство вече реши, че утре (б.р. - днес), 6-и септември, ще е точно такъв ден.
В Македония, но не в България. В България ще е празник на Съединението. Добре, че поне отмениха празничните мероприятия, но не е добре, че денят за траур бе преместен в понеделник.

Тежко е да си премиер, г-н Борисов, тежко е, а не е 10 пъти по-лесно от това да си кмет!

И вместо да пращате правителствения самолет, който поради старостта си може и да не излети, по-добре щеше да е да почнете да бъдете премиер, а не "премиер"?

Днес стана известно, че министърът на транспорта и съобщенията на Македония е подал оставка. В същото време нашите политици продължават да обсъждат темата с думи като тези на Цецка Цачева, председател на Народното събрание, която не пропуска да похвали "премиера": "Това, което беше по силите на нашата държава, беше сторено – знаете за бързата намеса на министър-председателя Бойко Борисов и на всички институции, които имат отношение към тази трагедия."

Видяхме как реагира един македонски министър. От същата Македония, за която министърът на Бойко по "външните българи", Божидар Димитров, каза, че "от малка сестра порасна и стана к." Животът ни наказа за такива грозни изказвания по най-лошия начин: с трагичен акт, в който порасналата сестра се оказа на висота, а дъртия министър никакъв го нямаше в това време...

5 коментара:

Анонимен каза...

моят коментар е:Браво Бойко,ти си първият политик,който се опитва да направи от българският народ едно семейство ..,и така както го правиш съм сигурна,че ще успееш.благодаря ти.Имаме страхотна нужда от това.Ставаме по-силни,по-сигурни,само от това,което виждаме,че правиш със сърцето си.И няма да ни е яд ,че си плащаме данъците.Само,да продължаваш в този стил и същия дух,в правилната посока.Успех !!!!!!!!!!!!!-Петя

Явор Захариев каза...

От както сме свидетели на подобни трагедий единствено сега аз видях как трябва да реагира едно добро правителство и то начело с г-н Б.Борисов . За пръв път видях най адекватната постъпка на човек , който управлява тази държава !За това единствено мога да поздравя зелият екип , с когото г- Борисов работи !!!

Zlodeyski каза...

В момента съм раздвоен - от една страна има желание у страна на държавата да се окаже помощ на пострадали българи в чужбина, от друга - малко позьорска работа е. В крайна сметка 4 години имахме МИС, но ако това беше станало по времето на Емел Етем, най-много да купим 4 турски катера, които да препродадем на Македония.
Дали Бойко е бил зле осведомен или не - на всеки може да се случи. Че то един Джордж Буш стана президент така, след като никой не посмя да опровергае СНН, та сега ли ще се ровим надълбоко.
Встрани остава елементарната трагедия на тези хора - доста от тях едва ли са отишли на друго място на почивка през живота си. Едва ли ще се помръднат извън България втори път. Парите, които са дали за ескурзията, сигурно ще им стигнат да идат до Истанбул или Гърция, ама на, Охрид.

Анонимен каза...

Простата истина е, че ако се беше случило на друг ръководител, в Западна Европа или в САЩ да сбърка името на града, от който са загиналите... медиите щяха да го разнищят. Но у нас - пълно мълчание...

Анонимен каза...

Че Борисов е абсолютно неподготвен за каквото и да е, е видно от официалния сайт на Министерски съвет. Че съчетанието Борисов-ченгето Димитров е опасно за българската държава и държавност е видно от следната информация:
"ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ УДОСТОИ С ОРДЕН „ЗА ГРАЖДАНСКА ЗАСЛУГА” I СТЕПЕН МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЖДАНИ, УЧАСТВАЛИ В СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ОТ КОРАБА „ИЛИНДЕН”
08 Септември 2009
Премиерът Бойко Борисов одобри докладна записка на министър Божидар Димитров за награждаване на македонските граждани, участвали в спасяването на българските туристи при катастрофата на кораба „Илинден” в Охридското езеро на 5 септември. Министър Димитров предложи македонците, рискували живота си за спасяването на сънародниците ни, да бъдат удостоени с орден „За гражданска заслуга” I степен....

Прочитане на целия коментар Предстои българското Генерално консулство да уточни списък с имената им."
Правната уредба обаче гласи друго. С ордени награждава президентът, а с орден „За гражданска заслуга” I степен се награждават само български граждани. И това ако не е провокация на ченгето Б. Димитров, прегърната тичешката от Борисов здраве му кажи..
Бог да пази България.....

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).