23 септември 2009

Бойко - самотният бегач

Фундаментално интервю на "премиера" за обективната журналистка Валерия Велева от в. "Труд":

- В бюджета на Руската федерация са били заделени 4 млрд. евро за АЕЦ “Белене”. И ако ги бяхме усвоили, сега нямаше да ни се налага да даваме от процентите си. Затова нека да е ясно - АЕЦ “Белене” като проект е провален от Станишев.
- Защото няма пари!
- А към вас как се обръщат?
- Бойко. Радваха ни се много. Като влязох в залата, станаха, ръкопляскаха, че съм се присъединил.
- Те ме познават отдавна. ЕНП много внимателно си отглежда кадрите.
- Защото искаме да помагаме на хората, а няма пари. Ето, нощеска към 12 ч разговарях от Кърджали с един наш депутат - за момиче с тумор в мозъка трябват 30 000 долара за спешна операция в американска клиника в Истанбул. Ще ги дам, разбира се, нали създадохме фонд, за да подпомагаме тези хора.
- Ето, събота е. Ден пред дълги празници, а министрите са се наредили в двора ми. Защото всяко нещо трябва да ми мине през главата. Те са фантастични експерти, по-добри експерти в правителствата на България не сме имали. Но им липсва политическа воля и политически поглед за нещата. И всичко трябва да мине през мен.
- Затова избухнах. Заклевам се, дума нямаше да кажа, ако не бяха ме предизвикали журналистите в Брюксел.
- Между мен и медиите има коректен тон и нормални отношения. Моята любов с медиите не е платена. Давам на всички информация, но на никого не съм казал какво да пише.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че "премиерът" ни мисли за луди и хора, които не четат какво казват за неговите отношения с медиите журналистите от "Уикенд", например?
2. Че повтаря едно към едно думите на своя идол, др. Т. Живков, за това, че "пари нема"?
3. Че признава, че на министрите Му им липсва политическа воля и политически поглед за нещата?
4. Че е достатъчно да Му зададеш няколко въпроса, за да избухне?
5. Че Той ЛИЧНО дава парите от фонда, който се запълва с НАШИТЕ пари?
6. Че се опитва да ни преметне със "заделените в бюджета на Русия" пари за АЕЦ "Белене", след като всички знаем, че това са пари, за които се искаха държавни гаранции от България?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).