17 септември 2009

Бойко и амнистията

От блога:

"Продължих да не осъзнавам какво му пречи на Бойко закона, за да осъди крадливите министри. Ами нека да докаже, че са крали умишлено. Или да осъди тези, които са крали от 01.07 2008 до 5.07.2009 г. От цялата работа ми стана ясно само едно – че няма да има осъдени. Или защото не могат да бъдат доказани престъпления, или защото не искат да ги осъдят. Не заради закона.
Отдавна не бях гледала Бареков и отначало помислих, че най-сетне са го вкарали в затвора. После, обаче, видях, че си говорят с Бойко Борисов на „ти” като стари дружки и си разбрах грешката.
Бойко Борисов с пяна на уста крещеше, че „ония са си приели закон”, по който да се измъкнат ненаказани. И народа (който по подразбиране си е малко прост), още не е осъзнал какво точно са направили. „Знаели са, че крадат и са си приели такъв закон” – сипеше мъдрост след мъдрост нашето светило.
Засрамена от неосъзнатостта си, прочетох въпросния закон.
Не можах да го смъкна от ДВ, но го намерих тук:

Чл.1, ал. 1 гласи следното:

Чл. 1. (1) Амнистират се, като се освобождават от наказателна отговорност и от последиците на осъждането, лицата, които до 1 юли 2008 г. са извършили престъпления по непредпазливост, за които по закон се предвижда лишаване от свобода до 5 години или друго по-леко наказание.

Продължих да не осъзнавам какво му пречи на Бойко закона, за да осъди крадливите министри. Ами нека да докаже, че са крали умишлено. Или да осъди тези, които са крали от 01.07 2008 до 5.07.2009 г.
От цялата работа ми стана ясно само едно – че няма да има осъдени. Или защото не могат да бъдат доказани престъпления, или защото не искат да ги осъдят. Не заради закона.
И че цялото пенявене на ББ е поредната порция прах в очите.
На крив Бойко, законът му пречи, както мъдро е казал народа. Тоя, неосъзнатия.


Какво разбираме от тази публикация?
1. Че Бойко предвидливо е започнал кампания за промяна на съдебната система в страната?
2. Че първата му стъпка е премахването на функциите на ДАНС и връщането им под контрола на верния Цветанов?
3. Че има хора, които забелязват тези "дребни" факти?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).