29 юни 2009

Бойко и "Шпигел"

Авторитетното немско издание "Шпигел" пише за Бойко Борисов:

Спорни са обаче личните му качества за "готин тип". За годините му като шеф на частна охранителна фирма и после като висш борец срещу мафията с генералски чин пише доклад на бивши американски криминалисти от 2005 г., от който цитира реномираното седмично издание "Congressional Quarterly": Борисов бил "бизнес партньор и бивш сътрудник на някои от най-важните гангстери в България", отбелязва още "Шпигел".

По-нататък в статията се посочва оценката на публициста Юрген Рот, автор на книгата "Новите български демони" - че трагедията на днешното българско общество се корени в непречупената хегемония на преплетени икономически, политически и криминални кръгове. Тази плетеница се контролирала от тайните служби и бива търпяна от наивните европейски политици.

Какво разбираме от тази статия?
1. Че вече и в европейските медии става ясно що за човек е Борисов.
2. Че въпреки това, пак ще се гласува за него.
3. Че сега Борисов няма да може да обвини "Шпигел", че е купено от Доган.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).