23 юни 2009

Бойко лъже за яйцата

Днес Бойко Борисов е казал следното:

Научих, че БСП са извадили клип, който показва освиркването на Станишев в Банкя. Пропуснали са да сложат освиркването на Станишев на стадион „Тича” във Варна и освиркването на връх „Вола”. Това каза столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред Агенция “Фокус”. „Когато при откриването на детската градина в „Красна поляна” по мен хвърляха яйца, аз не реагирах, а обясних, че такива ни управляват. Очевидно БСП е отишло в Банкя с ясната цел да търси провокация. Благодаря!” – допълни Борисов.

На 17-и юли 2008 г. вестник "Сега" пише точно по цитирания случай:
Протестиращите постепенно се поуспокоиха, но с пристигането на кмета Бойко Борисов спорът се разгоря с нова страст.Още с появата му възрастна гражданка подхвана кмета, че чертежите при всички случаи са фалшиви, защото нямат печати. "Измишльотини няма да слушам, давайте по същество", сопна се Борисов. Той се опита да обясни, че в квартала има 500 деца, чакащи за забавачка. "В тази детска градина ще играят децата от тези блокове", обясняваше Борисов. "Не искаме градина, а зелена площ", разкрещяха се в отговор пенсионери. За да онагледят безхаберието на кмета, те започнаха да скандират "БКП" и "Атака". "Ще ви скъсам комунистите (б.р. - на изборите), ще ви пратя там, където ви е мястото", ядоса се Борисов.За овладяването на ситуацията не помогнаха нито обясненията за 44-те детски градини, унищожени в предходни мандати - "Какво ни интересува това", нито клетвите на Борисов, че няма да подведе гражданите. Посред виковете на фона на песента "Нашият народ е непобедим" към кмета полетя яйце. То уцели стоящ до него мъж. Охраната на кмета настръхна, Борисов се вбеси, а полицията тактично отведе нарушителката на обществения ред - пенсионерката Дафина."Не мога да търпя, аз съм потомка на българи, лежали в Диарбекир", крещеше възрастната гражданка... Сюжетът съвсем се заплете при пристигането на майки с малки деца, които искат детска градина. "Тук ще има детска градина напук на всичко", избухна Борисов. В яда си на въпрос на журналистка за доклада на ОЛАФ Борисов отново повтори - "Тук ще има детска градина".

Какво разбираме от това?
1. Че Бойко има слаба памет?
2. Че Бойко лъже, без да се замисли, че има архиви?
3. Че има проблем с яйцата?
4. Че не е откривал детска градина, а е правил "първа копка".

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).