19 декември 2008

Бойко Борисов и протестите

Днес пред любимата си агенция "Фокус" Бойко Борисов отново се изявява като политик-популист, а агенцията като...:

Фокус: Ген. Борисов като кмет на София, притеснява ли ви фактът, че заради протестите днес, столицата ще бъде блокирана? Зърнопроизводителите в момента са на “Ботевградско шосе” и ще трябва да преминат през центъра на столицата.
ББ: Президентът, премиерът и председателят на Народното събрание затварят всеки ден центъра на София по пет часа, заради тоя и оня, които спокойно биха могли да приемат и в Бояна или като ги приемат на Аерогарата. Така че това е популизмът на правителството.
Фокус: Дали Столична община не може да облекчи по някакъв начин натовареността на движението днес все пак? Има ли някаква възможност за това?
ББ: Единственият начин да бъде облекчен трафикът в София е като се махне това правителство – тогава и стачките ще спрат.
Фокус: Вчера вътрешният министър Михаил Миков ви изпрати писмо, за да ви предупреди, че ще има безредици заради няколкото протеста в София. Как ще реагирате?
ББ: Това са протести срещу правителството – да изляза да браня Миков от протестите ли? Може ли да трябва да се налага да обяснявам да министъра, че аз нямам забранителни функции, аз не мога да забраня протестите. По закон ние само ги съгласуваме. Максимумът е да сменя мястото – да не са пред парламента, а да са пред президентството и пред Министерски съвет. Или да не минат по “Дондуков”, а да минат по “Стамболийски” примерно. Ние имаме съгласувателен режим по закон.
Фокус: Ще промените ли все пак мястото на протеста или няма?
ББ: Защо да го променя? Мисля, че пред парламента е добре – там са хората, които правят законите. И нека да напомня – от 30 дни, през 25 от тях са затваряни улиците в центъра – точно там пред “Александър Невски” и Незнайния войн заради делегати на президента, премиера и председателя на Народното събрание, началник щаба на армията и подобни. И всеки четвъртък за пенсионерите. Разбирате ли популизма на Миков? Така на времето се опитаха да противопоставят учителите на лекарите и на другите професии, миналата седмица – полицаите на другите съсловия, сега зърнопроизводителите на софиянци. Това е целта. Миков понеже не знае какво работи в момента и имитира своя премиер, но имитира и най-лошото, което е видял. Той вместо като министър да вдигне телефона и да разговаря с кмета на града и да каже – “виж, имам съображения – може ли да стане по такъв или друг начин, дай да помислим” – той ми пише писмо, но го пуска на медиите като медиен балон.

Какво разбираме от това авто-интервю?
1. Че Борисов нарочно не променя мястото на протестите - за да може да се върне на своята теза, че не той е виновен, а правителството.
2. Че се дразни от това, че никой от правителството, изглежда, не иска да си говори с него по телефона.
3. Че говори без да мисли - когато той стане премиер и започнат протестите, сигурно ще обвини кмета.
4. Че говори без да мисли - когато той стане премиер и трябва да посреща чуждестранна делегация, ще му се наложи да иска затваряне на центъра, защото не може от 6 часово посещение на председателя на ЕК, 4 часа да бъдат прекарани в задръстванията.
5. Че и без делегации и протести в центъра на София задръстванията са огромни, а Бойко не е направил нищо, за да реши този проблем.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).