11 декември 2008

Бойко Борисов и протестите на полицаите

Вчера Бойко Борисов отново се е изказвал (цитатът по-долу е по "Фокус"):

Водещ: Господин Миков казва, не може Борисов и Цветанов, които дълго време са били в МВР и нищо не са направили за неговото технологично обновление и повишаване на стандарта, сега да използват това за своя политическа дейност.
Бойко Борисов: Как да ви обясня, че некомпетентността ходи по хората, а не в гората? Ако този човек поне малко е чел, едно листче да е прочел от Закона за МВР, щеше да знае, че министърът на вътрешните работи, заместник-министрите, неговият коалиционен партньор в момента, НДСВ, е този, който се занимава с финансирането, с материално-техническото състояние на МВР и всичко останало. А главният секретар е оперативната длъжност, която само контролира службите на МВР и /.../ техните операции.
Водещ: Добре. Последен...
Бойко Борисов: А пък съветникът, или помощникът, на главния секретар, особено пък през ония години няма абсолютно никакво власт, за да намеси Цветанов.
Водещ: Добре. Последен въпрос. Как смятате ще приключи това с...
Бойко Борисов: Така че един некомпетентен човек, непознаващ закона, правейки само популистки изказвания, популистки, защото точно това е, да обвиниш политическия си противник в нещо, което знаеш, че по закон не е така, е чист популизъм или медийно...

Какво разбираме от това интервю?
1. Че няма значение какво го питат, той си знае само едно и си го бае.
2. Че обвинява един от най-компетентните юристи и безспорно приеман и от опозицията за капацитет в областта на наказателното право в... некомпетентност.
3. Че има за себе си мнение за компетентен човек, който познава закона, не прави популистки изказвания...
4. Че всъщност Цветан Цветанов е бил един нищо и никакъв съветник.
5. Че по въпросът за правомощията на главния секретар се е изказал и шефът на полицейския синдикат в "Труд": "Рационално погледнато, Павлин Димитров има власт, за да съдейства за решаването на проблемите на редовите полицаи, с които се показва солидарен. По-добре да упражни тази власт, отколкото да седи с пушачите." Или с други думи - Бойко Борисов лъже, та се къса!

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).