02 декември 2008

Бойко Борисов и агентите на ДС

Напоследък станаха известни редица агенти на ДС от медиите. Оказа се, че някои от тях са и лични приятели на Бойко Борисов, а други си го хвалят и без да са признали приятелство. Дали това е случайно или Бойко Борисов е поредното гнусно творение на пост-комунистическата бивша ДС?
Бившият агент на ДС Иван Гарелов хвали Борисов в "Новинар". Бившият агент Георги Коритаров също споменава с добра дума Борисов през последните няколко години. Разменят си и лични SMSи, а по време на предизборната кампания за кмет 2007 г. благодарение на удобните въпроси на Коритаров, Борисов участва в "дебата" с Мартин Заимов. Агентът на ДС Кеворк Кеворкян обясняваше пред Венета Райкова преди време какъв добросърдечен човек бил Бойко Борисов. Впрочем, агентът на ДС Кеворкян докара в България за пръв път и Симеон. Агентът на ДС Иван Гранитски твърди, че Бойко Борисов е достоен човек. Да не говорим за хвалбите от страна на Божидар Димитров по адрес на Бойко Борисов. А, Божидар Димитров май не бил агент, само така се говори.

Какво разбираме от това?
1. Че очевидно е налице организирано дългосрочно хвалене на Бойко Борисов от страна на бившите? агенти на ДС.
2. Че тези, които не го хвалят, не са бивши агенти на ДС.
3. Че законите в България не предвиждат лустрация за бившите служители в МВР, участвали във "възродителния процес" или за бившите агенти на ДС
4. Че Бойко Борисов има шанс да стане премиер с подкрепата на голям кръг от бивши агенти на ДС и настоящи на ДАНС, МВР, "БОП-а" и т.н., за които той ласкаво се изразява "колеги".

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).