03 ноември 2008

Бойко Борисов и корупцията

Днес Бойко Борисов прие, с нежелание, оставката на заместника си Велизар Стоилов. Забележително е как го е сторил:

"Кметът съобщи, че е знаел за наличието на запис, обвързващ Велизар Стоилов и участници в конкурса още преди месец и по този повод е разговарял с председателя на Държавната агенция "Национална сигурност". Борисов информира още, че е разговарял със зам.-кмета Велизар Стоилов и той е потвърдил истинността на казани от него думи на записа. Пасажи от записа бяха изнесени преди два дни в седмично списание. "Помолих г-н Стоилов, независимо от всичко, което е направил за общината, да си подаде оставката, за да му дадем възможност да докаже своята невинност", коментира кметът."

Какво разбираме от това?
1. Че Борисов е знаел, че заместникът му е корумпиран, но в продължение на един месец нищо не е направил по този въпрос и не би направил, ако въпросният запис не е изтекъл в медиите!
2. Че за Борисов Велизар Стоилов е направил много за общината, за което той му е благодарен.
3. Че можем само да си представим какви далавери ще излизат тепърва наяве, но за които Борисов ще отрича до последно.

2 коментара:

Анонимен каза...

Арееее, Бойко в панделата, да гледа небето на квадратчета, Станишев да спи спокойно, над него вече само небеееее, както рекъл онзи герой на Ст.Л.Костов.

Анонимен каза...

На коя милиция, бре? На румелийската ли, на фон Дригалски паша? Ама де, де Чардафон Велики и Делка Шилева, де!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).